Iako se most urušio devet godina prije tragedije, na aplikaciji je i dalje stajalo da se preko njega može normalno prijeći

Poginuo jer ga je navigacija poslala na urušeni most. Obitelj tuži ‘Google’

Objavljeno: 21.09.2023. zagorjeinternational

Obitelj Amerikanca Philipa Paxsona tuži ‘Google’ nakon što je on poginuo jer je sletio s mosta na kojeg ga je navela navigacija ‘Google Maps’.

Philip je sletio s automobilom sletio s mosta koji se urušio prije devet godina, no ‘Google Maps’ je i dalje prikazivao da se preko njega može normalno prijeći, prenosi 24sata.

Nesreća se dogodila prošle godine u mjestu Hickory u Sjevernoj Karolini. Tužba je podignuta u okrugu Wake ovoga tjedna, a zastupnik za ‘Google’ rekao je kako tvrtka provjerava ove navode.

Obitelj je rekla da je Philip toga dana bio na proslavi rođendana svoje devetogodišnje kćeri koja se održavala u kući njihovih prijatelja, a nakon zabave je sjeo u automobil i krenuo kući. Četvrt u kojoj se održavala zabava nije dobro poznavao.

– S obzirom na to da nije poznavao cestu, oslanjao se na ‘Google karte’ i vjerovao kako će sigurno stići kući svojoj supruzi i djeci. Vozio je polako jer se već smračilo i padala je kiša. Pratio je zastarjele upute na Google kartama zbog čega je sletio u rijeku i utopio se. Njegova obitelj kasnije je saznala da se radi o mostu koji se urušio prije gotovo 10 godina i da lokalci taj most zovu ‘Most za nigdje’ – rekao je obiteljski odvjetnik.

U tužbi se navodi i da je lokalno stanovništvo već prije pisalo molbe ‘Googleu’ da izmjene podatke nakon što se most urušio 2013. godine. 

Također, lokalne su vlasti na most postavile barijere koje su u međuvremenu ukradene. 

Uz ‘Google’, obitelj tuži i tri lokalne tvrtke koje su trebale održavati most. 

– Suosjećamo s boli obitelji Paxson i uvijek nastojimo pružati najtočnije informacije putem naših karata – rekli su iz ‘Googlea’. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba