Na teren je izašao i veterinar koji je rekao da je konj u ‘odličnom stanju’

Uhićen muškarac koji je brutalno tukao konja

Objavljeno: 14.09.2023. zagorjeinternational

Muškarac koji je na snimci, a koja se brzo proširila društvenim mrežama, batinom tukao zavezanog konja, jučer je uhićen, prenosi Index.hr.

Karlovačka je policija objavila da je nakon prijava i medijskih natpisa pokrenula istragu. Lokalni mediji javljaju da je policija jučer trakom ogradila kuću vlasnika konja te su provodili pretragu prostora, a muškarac je potom uhićen.

Na teren je stigao i veterinar koji je pregledao konja te kaže da je životinja u “odličnom stanju”, piše lokalni portal. 

Snimka koja se proširila društvenim mrežama traje minutu i 12 sekundi i prikazuje čovjeka koji drvenim štapom nemilosrdno udara zavezanog konja po stražnjem dijelu tijela. Isto tako, na njoj se čuje kako muškarac koji snima govori “dobro je, nemoj ga više”, no nakon što se konj ritne, snimatelj govori “sad ga udari”.

Monstrumi su sve to uživo prenosili preko svojih društvenih mreža.

Inače, hrvatski zakon propisuje kaznu zatvora do jedne godine svakom tko usmrti životinju bez opravdanog razloga ili je teško zlostavlja, nanosi joj nepotrebne bolove ili je izlaže nepotrebnim patnjama.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba