“Festival nove tradicije”

DESINIĆ: Izuzetno zanimljiv glazbeni događaj koji nikako ne želite propustiti

Objavljeno: 14.09.2023. zagorjeinternational

U Desiniću, točnije u Rodnoj kući Đure Prejca i Dvoru Velikom Taboru, će se od sutra do nedjelje 17. rujna održati “Festival nove tradicije” i vokalni seminar. Glavna je ideja pružiti priliku hrvatskim i stranim glazbenicima i umjetnicima, izvođačima kvalitetne tradicijske, world, jazz i alternativne glazbe, da podijele sa širom publikom svojstvene izvedbe tradicijske glazbe u svježim, suvremenim interpretacijama, te novu, autorsku glazbu koja će možda jednom postati tradicija.

Glazbenici će kroz koncerte prikazati publici na koji način je tradicijska glazba utjecala na njih danas, te kako koriste tradicijske motive u svojoj autorskoj glazbi.

U sklopu festivala, održat će se i trodnevni vokalni seminar suvremenog i tradicijskog pjevanja, gdje će pjevači amateri, polu-profesionalci, profesionalci i svi zainteresirani imati priliku učiti na osnovama vokalnih tehnika, tehnikama tradicijskog pjevanja, disanju, oslobađanju od treme, interpretaciji, komunikaciji u glazbi, vokalnoj improvizaciji.

Seminar i cjelokupni festival završavaju koncertom polaznika, koji uz pratnju benda (profesionalnih glazbenika) izvode skladbe na kojima će raditi kroz vikend.

U nastavku donosimo i detaljan program, a napomenimo i da je ulaz na sve događaje slobodan. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba