TIK UZ RIJEKU SAVU

NEMOJTE ZALUTATI: Izradili veliki labirint od kukuruza s motivom posavske narodne nošnje

Objavljeno: 10.09.2023. zagorjeinternational

U Dubrovčaku Lijevom kraj Ivanić-Grada na 18.000 metara četvornih izrađen je kukuruzni labirint “Hrvatica”. Labirint je inspiriran kukuruznim labirintima Srednje Europe, 2022. godine.

Kao inspiracija za nacrt labirinta poslužio je motiv s posavske narodne nošnje karakteristične za područje u kojem se labirint nalazi.

Smještena tik uz obalu Save, ova jedinstvena sezonska atrakcija od prirodnih materijala osmišljena je s ciljem podrške održivom razvoju turizma u ruralnim područjima, ističu iz Turističke zajednice Ivanić-Grada koja je inicirala projekt.

Dodaju da se za posjetitelje mogu organizirati radionice, a unutar labirinta nalazi se igra s poučnim tablama.

Osim što u Dubrovčaku Lijevom možete posjetiti ovu jedinstvenu atrakciju, usput iskoristite priliku i riječnom skelom (jednom od rijetkih koja je još uvijek u upotrebi) pređite s jedne obale Save na drugu.

Labirint iz 2023. godine veći je čak tri puta od prošlogodišnjeg. U njemu vas očekuju informativne ploče i igra kroz koju rješavate slučaj pljačke iz 1915. godine.

Posavski kukuruzni labirint 2023. otvoren je za posjetitelje od 18. kolovoza do kraja listopada. Ulaz u labirint je besplatan, a korištenje labirinta je na vlastitu odgovornost, zaključili su iz TZ-a Ivanić-Grada.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba