Priča koja poprima epske razmjere, a naravno katalizator je alkohol

KAKVI MAJSTORI: Mateo (23) i Mladen (26) prodali Škodu za 100 eura Tarzanu. Problem? Nije bila njihova

Objavljeno: 07.09.2023. zagorjeinternational

Mateo (23) i Mladen (26) iz okolice Pitomače vjerojatno su mislili da su skovali pakleni plan. Doduše, taj plan bio je začinjen abnormalnim količinama alkohola, a rezultat svega je optužnica Općinskog državnog odvjetništva u Virovitici, kojom ih se tereti za počinjenje kaznenog djela krađe, piše Podravski.

Oni su, prema optužnici, od 27. veljače do 23. ožujka ove godine iz dvorišta obiteljske kuće čovjeka iz Pitomače, zajednički i dogovorno, u cilju da dođu do vozila, uzeli i zadržali za sebe osobni automobil marke Škoda Felicia. I to crvene boje, bez registarskih oznaka i vrijedne oko 330 eura, a Škodu su naizmjenično koristili nekoliko dana, sve dok se ona nije pokvarila. Tada su auto odvezli na popravak, nakon toga su ga ponovno naizmjenično vozili, a potom prodali kao sekundarnu sirovinu. 

Optužnicom je predloženo da se Mateu, koji je i ranije osuđivan zbog krađe, izrekne osam mjeseci uvjetnog zatvora s rokom kušnje od dvije godine, a da se ne osuđivanog Mladena osudi na pet mjeseci uvjetno s rokom kušnje od jedne godine. Tijekom ispitivanja dvojac je pred istražiteljima tvrdio da je sve zapravo nesporazum i da su oni pili s vlasnikom automobila koji im je svojevoljno dao ključ škode te da je znao da ga oni koriste.

I ne samo da je čovjek znao da je njegov auto na popravku, tvrdili su Mateo i Mladen, već je on i platio popravak, a problemi su nastali kada ih je nazvao majstor. Oni su tada, tvrde, preuzeli Škodu i krenuli ju odvesti vlasniku, no nastao je problem jer ga nisu zatekli kod kuće. Odlučili su opet uzeti Škodu, baš tada ih je zatekla policija i pitala čiji je automobil, no ubrzo ih je pustila. Kasnije su ponovno zaustavljeni, i to kada su ostali bez goriva, ispričali su, a policija ih je opet pitala tko je vlasnik auta i kontaktirala ženu čije su ime pronašli u vozilu, ali ona se nije javljala.

Mateo i Mladen tvrdili su da ih je policija ponovno pustila, a oni su sljedećeg dana Škodu odlučili prodati kao sekundarnu sirovinu za stotinu eura, i to čovjeku koji se naziva Tarzan. Za ukradeni su automobil toliko i dobili, a iz njega prethodno izvadili buffer i pojačalo te prodaju oglasili putem Facebooka. Kada je vlasnik auta vidio što se događa, došao je po njih. Naravno da je verzija čovjeka koji je ostao bez Škode bitno drukčija.

On je kazao da su 27. veljače kod njega zajedno pili, nakon čega je zaspao, a kada se probudio vidio je da mu u dvorištu nema auta. Shvatio je da je vrag odnio šalu i počelo je natezanje oko automobila. Ispostavilo se da je stvarno platio popravak škode, no nije ju uspio preuzeti jer ju je prije njega pokupio poznati mu dvojac. Situacija je ponovno eskalirala 23. ožujka kada mu je susjed rekao da je vidio da se Mateo i Mladen voze u njegovom autu i lovi ih policija. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba