Majstora ritma i glazbenika karizme obožavali su mnogi, a znate li njegovo puno ime?

DINO DVORNIK: Prije 15 godina napustio nas je kralj funka

Objavljeno: 07.09.2023. zagorjeinternational

Na današnji dan prije 15 godina preminuo je legendarni Dino Dvornik. Njegova supruga Danijela tim mu je povodom posvetila emotivnu objavu.

– Bili smo tako mladi kad smo se upoznali i nismo imali love. Imali smo neopisivu ludost da slijedimo svoje snove, on glazbu, a ja njega i njegovu glazbu. Nitko mu nije vjerovao, nitko ga nije bodrio… Osim nas nekoliko istih luđaka. I nitko od nas nije znao gdje će to otići… ‘Tamo neki ludak iz Splita pravi neki funk’. Meni se sviđalo sve na njemu… Njegova lucidnost, njegova odlučnost, njegova strast, njegov ritam za ples, njegova iskrenost, njegov osjećaj za ljude i njegova lakoća shvaćanja onih drugih koji ga nisu razumjeli. Bili smo zajedno nepunih 20 godina u dobru i u zlu. Gledala sam njegove uspone, ali i njegove padove, bodrila ga i vraćala mu snagu kad ni ja svoju nisam imala. I da je živ, vjerojatno bih bila uz njega jer od njega se nije moglo otići bez da se vratiš. Bio je Pelin i Med. Ali bio je neizmjerno dobar lik. 15 godina je nekako brzo prošlo, čini mi se da je njegov odlazak bio nedavno – napisala je Danijela na Instagramu.

Kako podsjeća Index, neprežaljeni majstor ritma i talentirani glazbenik velike karizme preminuo je u Zagrebu u 45. godini i ostavio svoje obožavatelje, ali i kolege u šoku i nevjerici.

Miljenko Dino Dvornik rođen je Splitu 20. kolovoza 1964. kao drugo dijete glumca Borisa Dvornika i majke Diane Tomić. Dvornik je od malih nogu bio pod svjetlima reflektora. Pojavio se u Našem malom mistu kao devetogodišnjak, a poslije je uslijedilo još nekoliko uloga. 

Ipak, kako je odrastao, Dvornik se okretao glazbi. Kao svoje glazbene uzore navodio je Jamesa Browna i Stevieja Wondera. 1989. godine vjenčao se s Danijelom, kojoj je posvetio pjesmu Ljubav se zove imenom tvojim, a iste godine objavio album Dino Dvornik. 

Omiljen u Hrvatskoj, ali i izvan njezinih granica. On je u listopadu 2008., nakon šest godina glazbene pauze, trebao objaviti novi album, a neki su mu predviđali veliki povratak na scenu. Album je postao hit, ali Dino to nije doživio.  

Umro je u svom stanu u Zagrebu, a toksikološki nalaz pokazao je da je umro od kombinacije tableta za smirenje, protiv bolova i antidepresiva. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba