Mandžukić i Olić ponovno zaigrali za Vatrene, nazabijao se Kramarić, a golove je davao i Livaković

SOSA: Napokon sam osvojio neko zlato s Hrvatskom, nadam se da nije zadnje

Objavljeno: 06.09.2023. zagorjeinternational

Priprema za dvije kvalifikacijske utakmice što vode na Europsko prvenstvo u Njemačkoj, onu u Rijeci s Latvijom i onu na gostovanju u Armeniji, hrvatski nogometni reprezentativci i Hrvatski nogometni savez počeli su u Zagrebu Vatrenim ponedjeljkom, piše Novi list.

Ideja je bila podružiti se s navijačima na velikom parkiralištu zagrebačkog trgovačkog centra City Centar West i obožavatelji su se tom pozivu zdušno odazvali. Od ranog jutra centrom i ispred njega su hodali ‘mali’ Modrići, Perišići, Brozovići napeto iščekujući veliko finale Vatrenog ponedjeljka. Vrhunac svega, naime, bio je turnir za kojeg su reprezentativci ozbiljno zaigrali ulični nogomet.

Turnir “Street football powered by PSK” natjerao je Vatrene da se podijele u ekipe po tri, pa zaigraju šest minuta dugu utakmicu u kojoj se, primjerice, golovi postignuti u prvoj ili zadnjoj minuti računaju dvostruko.

Zaigrali su tako Maksimirska šuma i Bubašvabe, Krila i Trio gušt, Kazneni odred i Bilo što, Baš kao i ‘veteranski’ Tripl dabl i Kvarneraši.  

Bilo je tu svega za vidjeti, mali milijun golova što ih je dao Kramarić, Mandžukića koji je zaigrao za dvije ekipe, Livakovića koji zabija, Olića koji još uvijek zabija… U finalu su se našli Trio gušt satkan od samih senatora, u sastavu Brozović, Kovačić, Modrić te Bubašvabe koje su sasvim logično činili Sosa, Kramarić i Majer. Pobjedu su donijele Bubašvabe rezultatom 4:0 što je trio ‘buba švaba’ i proslavio na dostojan način.

– Napokon sam osvojio neko zlato s Hrvatskom, nadam se da nije zadnje – kazao je Borna Sosa sa smiješkom nakon finala.

Vrijedi kazati kako su se s tribina gledali izbornik Zlatko Dalić s kompletnim stožerom, baš kao i predsjednik HNS-a Marijan Kustić, dok je sve utakmice sudio Bruno Marić. Mnoštvo na parkingu gledalo je sve preko video zida, dok je na malim tribinama vladala dječje iskrena jagma za svakim autogramom.

Druženje s navijačima nastavilo se i kasnije te se komotno može reći da je Vatreni ponedjeljak opravdao očekivanja, pokazao da imamo mladost među Vatrenima i za igrati ulični nogomet, baš kao i mladih snaga da poderu grlo dok viču “iznad svega Hrvatska”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba