Riječ je o svojevrsnom muzeju i posveti hrvatskoj reprezentaciji

‘THE FAMILY’: Zlatko Dalić u Varaždinu otvorio restoran 

Objavljeno: 04.09.2023. zagorjeinternational

Izbornik naše nogometne reprezentacije Zlatko Dalić u Varaždinu je otvorio restoran ‘The Family’. Na 600 kvadratnih metara i tri etaže, restoran može primiti oko 150 gostiju. Kako je istaknuto, to je puno više od restorana jer je riječ o riječ o svojevrsnom muzeju i posveti hrvatskoj reprezentaciji, piše Večernji list.

– Dugo je to tinjalo u meni, da nešto napravim. Stalno dobivam poklone, majice, dresove, priznanja… Tražio sam način kako to sve staviti na jedno mjesto. Hvala svima koji su mi pomogli u toj ideji. Svi koji dođu u Varaždin, doći će pogledati ovu priču. Nigdje u Hrvatskoj nema ovako nešto – rekao je izbornik Dalić prilikom otvorenja. 

Cijeli je restoran dekoriran hrvatskim dresovima s utakmica u kojima je ispisana povijest naše nacionalne vrste, a poseban je zid posvećen kapetanima reprezentacije, pa vratarima i onda pažljivo odabranim dresovima sa svakog natjecanja na kojemu smo igrali. 

– Nisam razmišljao prvenstveno o restoranu. Ovo je prikaz povijesti naše reprezentacije, na jednom mjestu preko 40 originalnih dresova, počevši od onog protiv SAD-a, medalje, fotografije, uspomene, moja priča u reprezentaciji i priča o obitelji – dodao je Dalić.

Posebno mjesto zauzimaju medalje s dvaju svjetskih prvenstava i završnice Lige nacija, a izborniku Daliću bilo je izuzetno važno da baš te tri medalje budu na vidljivom mjestu, s desne strane, odmah na ulasku u prostor u Ulici braće Radića 1.

Nije Naš izbornik zaboravio ni na vjeru koja mu u životu puno znači. Naime, u jednom zidu, zamišljeno kao mali oltar, nalazi se kip Djevice Marije, a uokolo su deseci krunica i vjerskih sličica. Radi se o poklonima koje je Dalić zadnjih godina dobivao na svom reprezentativnom putu.

Što se pak menija tiče, pazilo se da je cijela ponuda domaća, hrvatska. Grad Varaždin je ovim restoranom svakako dobio dodatnu vrijednost. 

Otvorenju su, među brojnim gostima, nazočili i Mateo Kovačić i Luka Modrić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba