Lijepo proveden dan u prirodi

MARIJA BISTRICA: Stotinjak biciklista odazvalo se na tradicionalnu biciklijadu Selnica – Gusakovec

Objavljeno: 04.09.2023. zagorjeinternational

U sklopu manifestacije Ljeto u Mariji Bistrici, jučerašnja tradicionalna 17. po redu biciklijada Selnica – Gusakovec okupila stotinjak sudionika.

Policijska uprava krapinsko – zagorska i ove je godine sudjelovala na događaju na poziv Turističke zajednice općine Marija Bistrice koja je organizator biciklijade koja starta u Gusakovcu s ciljem ponovno u Gusakovcu. Suorganizatori biciklijade su Općina Marija Bistrica, DVD Selnica i Gradsko društvo Crvenog križa Donja Stubica.

Policijski službenici Policijske uprave krapinsko – zagorske i ovaj su put na biciklijadi provodili evidenciju bicikla u sklopu preventivne aktivnosti “Biciklirajmo sigurno“ te su prije starta biciklijade sudionike upoznali kako sigurno biciklirati uz poštivanje prometnih propisa te korištenja zaštitne kacige za vrijeme vožnje bicikla, posebno kod mlađih biciklista, te sa savjetima i preporukama o samozaštitnom ponašanju kako ne bi bili žrtve krađa bicikla.

U sklopu preventivne aktivnosti Policijske uprave, biciklisti koji su evidentirali svoje bicikle dobili su naljepnicu s evidencijskim brojem koja se stavlja na pogodno mjesto na biciklu, te je tom prilikom sudionicima podijeljen letak sa savjetima o zaštiti bicikla od krađa i savjetima o sigurnom sudjelovanju u prometu prilikom vožnje na biciklu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba