PRAVOMOĆNO PRESUDA

PIJAN PRIJATELJA ODVEZAO U SMRT: Nakon dvije godine sud odlučio da ide u zatvor na 18 mjeseci

Objavljeno: 02.09.2023. zagorjeinternational

Mladić (20) je pravomoćno osuđen na godinu i pol bezuvjetnog maloljetničkog zatvora jer je pijan skrivio tešku nesreću u kojoj je poginuo njegov prijatelj (24).

On je u kolovozu 2021. godine oko 1 sat u Druškovcu kraj Ivanca upravljao automobilom u smjeru Područne škole Gustava Krkleca. Pritom je u organizmu imao 1,42 promila alkohola.

– Dolaskom do društvenog doma na kućnom broju 4, uočivši svoje prijatelje koji su ga čekali poduzeo je radnje trzaja volana u lijevu stranu i zatezanja ručne kočnice prouzročivši blokadu stražnjih kotača osobnog automobila.

Uslijed toga došlo je do rotacije osobnog automobila u smjeru obrnutom od kazaljke na satu sve do nailaska na mali odvodni kanal i povišeni teren s lijeve strane kolnika te zabijanja prednjeg kraja automobila u povišeni teren, okretanja oko uzdužne osi i prevrtanja na desni bočni dio i krov.

Tom prilikom je suvozač na prednjem sjedištu zadobio krvni podljev mekog oglavka, prijelom svoda lubanje te višefragmentarni prijelom baze lubanje, krvarenje u tvrdu moždanu ovojnicu, meke opne mozga i moždane komore, nagnječenja mozga i oba plućna krila.

Ozljede su bile teške naravi, uslijed kojih je preminuo na mjestu. Dakle, kao sudionik u cestovnom prometu kršenjem propisa o sigurnosti prometa izazvao je opasnost za život ljudi te je prouzročio smrt jedne osobe – rekao je glasnogovornik Županijskog suda u Varaždinu Igor Pavlic za danicu.hr.

Mladić se u zatvor mora javiti idući tjedan.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba