Hrvatske ceste izvodit će radove vrijedne 3.2 milijuna eura

KONAČNO: Kreću dugo iščekivani radovi na cesti Zagorska Sela – Razvor. Rok 10 mjeseci

Objavljeno: 01.09.2023. zagorjeinternational

Potpisan je ugovor o izvođenju radova izvanrednog održavanja državne ceste (DC229), dionice Zagorska Sela D205 – granični prijelaz Razvor u duljini od četiri kilometara. Potpisivanje samog ugovora upriličeno je u Centru za posjetitelje u Kumrovcu, a domaćin, načelnik Robert Šplajt istaknuo je značenje projekta za Općinu.

– Izuzetno nam je drago što možemo biti domaćini potpisa ovakvog ugovora između Hrvatskih cesta i izvođača tvrtke ‘Kolas’. Ovaj ugovor čekamo  više od šest godina. Načelnica Zagorskih Sela Ksenija Krivec Jurak i ja to stvarno ganjamo i lobiramo jako dugo, a i prijašnji načelnici su radili na tome da ta opasna dionica bude u rekonstrukciji. Bitno nam je da to krene čim prije jer je ta dionica u jako lošem stanju, a glavna poveznica je između Kumrovca i Zagorskih Sela te samim time i ostatka županije – poručio je načelnik Šplajt dodavši kako su takvi projekti od iznimne važnosti za turizam jer se posjeti tom kraju broje u stotinama tisuća ljudi, a i dvorac Miljana zaslužuje tu cestu.  

Načelnica Zagorskih Sela Ksenija Krivec Jurak nije skrivala oduševljenje potpisivanjem ugovora. Štoviše, ovom prilikom je kazala kako se sve ovo čini kao san. 

– Radi se o kapitalnom projektu koji će biti izvršen na području Zagorska Sela. Mogu reći da je to projekt od iznimne važnosti za Općinu jer nas otvara svim većim gradovima. S obzirom na to da nemamo nikakvog linijskog prijevoza, ova će dionica puno značiti za prijevoz ljudi. Od 2017. sustavno radimo na realizaciji tog projekta i zato nam je ovaj dan posebno svečan i bitan – rekla je načelnica Krivec Jurak istaknuvši da će se sada moći provesti brojni projekti iz sfere turizma na području Zagorskih Sela. 

Prisutni potpisivanju bili su i predstavnik Hrvatskog sabora Predrag Štromar, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović te član uprave tvrtke ‘Kolas’ Hrvatska, Goran Tuđan. 

3.2 milijuna eura

Župan Željko Kolar istaknuo je veliku važnost ove investicije vrijedne 3,2 milijuna eura. Zagorska Sela nemaju svoju školu pa se djecu vozi u osnovnu školu Kumrovec.

– Kažu ‘strpljen spašen’, ‘ko čeka taj dočeka’. Tako smo i mi danas dočekali ovu investiciju koju smo dugo čekali. Prva faza bila je završena još krajem 2015. godine. Od onda smo apelirali da ova druga dionica krene u rekonstrukciju jer je cesta stvarno opasna. Kao što znate Zagorska sela nemaju školu nego djecu voze u osnovnu školu ovdje u Kumrovec i naravno da je uvijek izazovno kod takve vrste prometa – komentirao je župan Kolar.

– S druge strane Podčetrtek ima odličnu suradnju s općinom Zagorska Sela. Tu pokušavamo spajati gospodarstvo. Radi se na Sutlanskom jezeru da ga stavimo u turističku funkciju. Naravno da to nije moguće ako nemate kvalitetnu prometnicu. Ako još dodamo tome da je pruga van funkcije to znači prometnu izoliranost. Stoga, ovo je velika i važna investicija, ne samo za općine Kumrovec i Zagorska Sela nego i za čitavu županiju – rekao je Kolar.

Rok 10 mjeseci

Član uprave Hrvatskih cesta Alen Leverić komentirao je rok izvođenja radova u trajanju 10 mjeseci. Ugovor je potpisan i ne sumnja u kvalitetu izvođenja radova. 

– Svi su sve rekli o važnosti ove ceste. Vrijednost investicije je 2.6 milijuna eura bez PDV-a, a rok izvođenja je 10 mjeseci. Ono što je istina da, ja sam bio tu prije nekih godinu i nešto dana kada smo razgovarali o toj cesti da uđe u plan Hrvatskih cesta, međutim, zašto smo čekali toliko dugo? Dogodilo se jedno klizište na toj dionici koje je trebalo promjenu dokumentacije i povećanje samih troškova izrade te ceste. Sada smo potpisali ugovor. Ja sam siguran da će izvođač u roku to odraditi i mislim da tu neće biti nikakvih problema. Nama je najbitnija sigurnost svih sudionika u prometu. U ovom djelu kada smo prošli cestu prije godinu i pol dana, vidi se da je sigurnost problematična. S ovim rješenjem od četiri kilometra i s ovim radovima koji će se izvesti sanacijom tog klizišta, siguran sam da ćemo to svesti na potrebnu razinu sigurnosti svih onih koji tu prolaze – kazao je Leverić te za kraj poručio: 

– U zadnjih sedam godina na području ove županije uloženo je blizu 90 milijuna eura, ali to je tek početak velikog broja investicija koje su u planu za ovu godinu i sljedeću godinu. Isto tako moram pohvaliti suradnju svih načelnika i gradonačelnika s Hrvatskim cestama. U periodu koji je pred nama investicije će se dodatno povećati – zaključio je Leverić. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba