Ministarstvo dodijelilo sredstva za opremanje sportskih građevina za 87 gradova i općina

Najviše otišlo jednom zagorskom gradu. Evo što će se sve graditi na području naše županije

Objavljeno: 31.08.2023. zagorjeinternational

Ministarstvo turizma i sporta objavilo je odluku o dodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2023. godini. U te će se svrhe izdvojiti ukupno 4.061.318 eura, a dobit će ih jedinice lokalne i područne samouprave.

Sredstva će, prema odluci Ministarstva, dobiti 87 jedinica lokalne i regionalne samouprave, a među njima i nekoliko njih s područja Krapinsko – zagorske, Varaždinske i Međimurske županije.

Na popisu su se tako našli Grad Oroslavje koji će sredstva dobiti za izgradnju klupskih prostorija – svlačionica na nogometnom igralištu NK Oroslavje. Grad će dobiti ukupno 169.221,40 eura što je ujedno i najviše sredstava dodijeljenih po ovoj odluci. 

Nadalje, sredstva je dobila i Općina Jalžabet i to 26.545 eura, a u svrhu izgradnje ‘cageball’ nogometnog igrališta. Na popisu su još i Grad Čakovec koji je dobio 48.454,56 eura za rekonstrukciju i opremanje ‘Macanovog doma’, Općina Martijanec koja je dobila 34.754,33 eura za rekonstrukciju i opremanje teniskog terena, Općina Bedekovčina koja je dobila 75.079,38 eura za sportsko igralište kod Spomen doma u Lugu Poznanovečkom, a sredstva je dobila i Krapinsko – zagorska županija, i to 96.859,10 eura za uređenje školskog igrališta.

Svi korisnici sredstava, istaknuto je u odluci, dužni su novac namjenski koristiti te Ministarstvu turizma i sporta podnijeti izvješće o provedenom projektu najkasnije do 1. ožujka 2024. godine.

Popis svih dobitnika sredstava možete vidjeti OVDJE.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba