A svi mi živimo u uvjerenju da su Slovenci bogatiji od nas

Četvero Slovenaca kralo po vikendicama u Zagorju. Policija im konačno stala na kraj

Objavljeno: 31.08.2023. zagorjeinternational

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave krapinsko – zagorske u suradnji s policijskim službenicima Policijske postaje Klanjec okončali su kriminalističko istraživanje povodom izvršenja serije kaznenih djela ‘Teške krađe’.

Naime, osnovano se sumnja kako su u periodu od prosinca 2022. do travnja 2023. godine 39-godišnji, 30-godišnji, 37-godišnji i 22-godišnji slovenski državljani počinili ukupno 31 kazneno djelo teške krađe, nasilno ulazeći u obiteljske i vikend kuće na području Policijske uprave krapinsko – zagorske i Policijske uprave zagrebačke, a iz obiteljskih i vikend kuća otuđili su zlatni i srebrni nakit, satove, novac, obuću, alkoholna pića i druge predmete, javlja PU krapinsko – zagorska. 

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 26 kaznenih djela teške krađe počinjeno na području Policijske uprave krapinsko – zagorske i to pet na području Policijske postaje Klanjec, četiri na području Policijske postaje Krapina s ispostavom Pregrada, dva na području Policijske postaje Zlatar Bistrica, sedam na području Policijske postaje Zabok i osam na području Policijske postaje Donja Stubica, a također je utvrđeno kako su pet kaznenih djela teške krađe počinili na području Policijske uprave zagrebačke i to dva na području Policijske postaje Jastrebarsko, dva na području Policijske postaje Zaprešić te jedno na području Policijske postaje Novi Zagreb.

Protiv četvorice slovenskih državljanina po završenom kriminalističkom istraživanju o svemu utvrđenom Posebnim izvješćem kao nadopunom kaznenih prijava podnesenih protiv nepoznatih počinitelja izviješteno je Općinsko državno odvjetništvo u Zlataru, dodaju iz policije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba