Ekskurzija po Zagorju dovela goste iz susjednog Apača u posjet OŠ Zlatar

Ekskurzija po Zagorju dovela goste iz susjednog Apača u posjet OŠ Zlatar

Objavljeno: 29.08.2023. zagorjeinternational

U sklopu stručne ekskurzije po Zagorju, Osnovnu školu u Zlataru prošle srijede posjetio je kolektiv Osnovne škole i vrtića Apače iz istoimenog štajerskog mjesta uz slovensko-austrijsku granicu na rijeci Muri.  

Zlatarska je škola sa spomenutom slovenskom školom u školskoj godini 2020./2021. sudjelovala u vrlo uspješnom eTwinning projektu Radio Heritage koji su pokrenuli učitelji obiju škola. Srdačnu dobrodošlicu gostima iz Slovenije zaželio je ravnatelj škole domaćina Marijan Posarić, koji im je potom ukratko predstavio zlatarsku školu i grad Zlatar.  

U međusobnom razgovoru izmijenjena su iskustva o funkcioniranju odgojno-obrazovnih sustava u dvjema zemljama, dotaknuti su problemi s kojima se djelatnici gotovo svakodnevno susreću u svojemu radu te su izneseni primjeri dobre prakse.  

Zaključeno je da u obje zemlje u djelatnosti odgoja i obrazovanja postoje slični problemi, a kao najveći istaknuti su nedostatno financiranje školstva i manjak stručnog kadra u pojedinim predmetima, posebice u STEM području.  

Sa slovenskom školom dogovorena je daljnja suradnja u međunarodnim Erasmus+ i eTwinning projektima. Nakon razmjene prigodnih darova, ravnateljica OŠ Apače Violeta Kardinar pozvala je učitelje i zaposlenike zlatarske škole u uzvratni posjet, što je sa zadovoljstvom prihvaćeno.  

Gosti iz Slovenije posjetili su nakon boravka u Zlataru i Muzej krapinskih neandertalaca. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba