Tog je dana kupovao životinje pa je s prodavateljem popio 'par gemišta'

Tomo vozio pijan pa tražio oprost jer brine o punici i bolesnoj majci. Sutkinja se smilovala

Objavljeno: 26.08.2023. admin

Tomo (40) proglašen je krivim i osuđen za vožnju u pijanom stanju u Podravini, jer je još u travnju oko 14.30 sati u mjestu Slokovec kod Ludbrega upravljao osobnim automobilom marke mitsubishi, iako je imao alkohola 1,49 promila, piše Danica.

Na sudu je priznao krivnju, ali i zamolio sutkinju za blažu kaznu jer ima malu djecu i mora uzdržavati punicu. Kaže kako je tog dana u Malom Bukovcu kupovao životinje pa se zapio s prodavateljem.

– Priznajem, popili smo nekoliko gemišta. Ali, nisam se osjećao pijan pa sam krenuo voziti prema Slokovcu i onda me je zaustavila policija, branio se Tomo, koji je sutkinji objasnio kako uzdržava djecu, skrbnik je punice i brine o bolesnoj majci. Deset godina vozi, kaže, i niti jednom nije osuđen za prekršaje u prometu.

Sutkinja ga je kaznila sa 600 eura, mora platiti 26 eura troškova te mu je izrečena jednomjesečna zabrana upravljanja. Kao olakotna okolnost uzeto mu je i to što mora skrbiti o punici. Presuda je nepravomoćna i Tomo se na nju može žaliti u zakonom propisanom roku. Ali, može i policijska postaja u Ludbregu koja je tražila da ga se strože kazni, dodaje Danica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba