NOVA ŠKOLSKA GODINA: Župan Stričak održao radni sastanak s načelnicima i gradonačelnicima 

U srednje škole upisana su 752 učenika, osnovaca 246 manje nego lani

Objavljeno: 25.08.2023. zagorjeinternational

Aktualnosti vezane uz početak nove školske godine bile su glavna tema radnog sastanka župana Anđelka Stričaka s načelnicima i gradonačelnicima, koji je održan u četvrtak u Županijskoj palači. 

Prvašići

Župan Stričak komentirao je novu godinu za prvašiće i čelnike općina i gradova koji odlično rade svoj posao.

– Ovim radnim sastankom nastavili smo kontinuirani dijalog s čelnicima općina i gradova, koji prvi na terenu detektiraju što je potrebno riješiti i poboljšati, a Županija je tu da bude pomoć i podrška s ciljem ravnomjernog razvoja. Raspravljali smo o najaktualnijoj temi, a to je početak nove školske godine u kojoj, među ostalim, osiguravamo nastavak programa produženog boravka te pomoćnike u nastavi. Sve naše načelnike i gradonačelnike pozvao sam da i ove godine dočekaju prvašiće kako bi se što ljepše i ugodnije osjećali na početku svojeg osnovnoškolskog obrazovanja – rekao je župan Stričak.   

Potreba za pomoćnicima

Nova školska godina počinje 4. rujna, a na županijskoj razini svečano će biti obilježena u OŠ Kneginec Gornji i Elektrostrojarskoj školi Varaždin, izvijestio je pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslav Huđek. 

– U srednjim školama imamo upisana 752 učenika iz 17 županija, dok istovremeno svega 30 naših učenika pohađa srednje škole u drugim županijama. U učeničkim domovima u Varaždinu i Maruševcu su upisana 82 nova učenika, koji dolaze iz 13 županija. Na temelju svih saznanja koje imamo, s ponosom možemo reći da smo najtolerantnija županija što se tiče obrazovanja, jer se nitko ne bi došao školovati ovdje da kod nas nešto nije dobro – istaknuo je Huđek

Osvrnuo se i na pad broja učenika ravnomjerno je raspoređen i vidljivo je da u školama raste potreba za pomoćnicima u nastavi,

– Što se tiče osnovnih škola, iako u novoj školskoj godini bilježimo 246 učenika manje, taj pad je ravnomjerno raspoređen zahvaljujući čemu nema tehnološkog viška u školama. Vidljivo je da istovremeno u školama raste potreba za pomoćnicima u nastavi. U odnosu na ovu školsku godinu, u novoj će u školama čiji je osnivač Županija raditi 126 pomoćnika, što je 17 više – rekao je dr. sc. Huđek. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba