Gradonačelnica Cividini uručila prigodan poklon, a naslijedit će ga dosadašnji župni vikar fra Filip Đurđević

ČAKOVEC: Nakon dvije godine službe novi poziv prihvatio je gvardijan i župnik fra Josip Grubišić

Objavljeno: 22.08.2023. zagorjeinternational

Dosadašnji gvardijan Franjevačkog samostana i župnik u Župi sv. Nikole biskupa u Čakovcu fra Josip Grubišić, nakon oko dvije godine službe prihvatio je službu gvardijana i župnika u Cerniku te odlazi iz Međimurja.

Na njegovoj mu je službi, ujedno u nadi da neće zaboraviti Čakovec i Međimurje, zahvalila gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini. Pritom mu je u ime svih Čakovčanki i Čakovčana poklonila umjetničko djelo s motivom čakovečkog Starog grada, u spomen na grad, srce Međimurja. 

Kako je pritom rekao fra Grubišić, Čakovec sigurno neće zaboraviti te su za sve ljude dobre volje njegova vrata u Cerniku uvijek otvorena. Naglasio je kako su ga sam grad i građani cijelog Međimurja izuzetno ugodno iznenadili te se uvijek osjećao dobrodošao uz vjernike koji su topli i susretljivi. Sjever zemlje opisao je gradonačelnici kao istinski europski, koji drugi tek moraju slijediti, a iskoristio je priliku i da istakne kako je prezadovoljan ovogodišnjom manifestacijom ‘Porcijunkulovo’ koja mu je poslužila i za oproštaj od velikog broja vjernika. 

Iz Grada napominju kako će ga na službi u Čakovcu zamijeniti dosadašnji župni vikar fra Filip Đurđević.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba