ĐURMANEC: Odličan odaziv na vatrogasno natjecanje i 21. Memorijalni malonogometni turnir “Miljenko Škrlec Joža“

BELOŠEVIĆ: Bitno je djeci usaditi važnost društvenog djelovanja u svrhu opće dobrobiti – što DVD svakako radi

Objavljeno: 22.08.2023. zagorjeinternational

U organizaciji DVD-a Đurmanec, kod Osnovne škole u Đurmancu protekle subote je održano vatrogasno natjecanje za pomladak i mladež, odnosno za djecu u dobi od šest do 16 godina te Memorijalni malonogometni turnir “Miljenko Škrlec Joža”.

Vatrogasno natjecanje se provodilo u četiri kategorije, podmladak muški i ženski, te mladež muška i ženska. Tri najbolje plasirane ekipe u svakoj kategoriji bile su nagrađene peharima i medaljama dok je prvoplasirana ekipa muške mladeži i muškog pomlatka osvojila i prijelazni pehar. 

Vatrogasne vježbe izvodile su se prema važećem Priručniku za natjecanja vatrogasaca, sa štafetom u svim kategorijama.

Velika posjećenost 

Kako je istaknuo tajnik DVD-a Đurmanec, Mihael Pospiš, ove godine odaziv na natjecanje bio je odličan.

– Na natjecanje su se prijavile 33 ekipe. Imali smo puno ekipa iz naše županije, ali i iz susjednih. Tu su bile ekipe iz Zagrebačke, Varaždinske, Karlovačke pa čak i Sisačko moslavačke županije – rekao je tajnik Pospiš.

Koliko su važni vatrogasci, pa i samo natjecanje, istaknuo je i načelnik Đurmanca, Damir Belošević.

– Vatrogasci su važan dio našeg društva koji su brinu o našoj sigurnosti. Moram pohvaliti naš DVD Đurmanec na svim aktivnostima koje provode kao i organizaciju i provedbu ovoga natjecanja. Kad pogledamo koliko imamo mladeži u vatrogastvu moramo biti na njih ponosni i stoga su važna ovakva natjecanja kroz koja se oni razvijaju i pripremaju da bi postali osposobljeni vatrogasci. Također bitno je djeci usaditi važnost društvenog djelovanja u svrhu dobrobiti društva, što vatrogasci svakako i rade – poručio je načelnik Belošević. 

Na natjecanju je bio prisutan, ispred Vatrogasne zajednice KZŽ, predsjednik Stjepan Skuliber koji je sudjelovao u dodjeli pehara i medalja. Također je istaknuo da je ovo prvo natjecanje nakon jako puno godina na zapadnom djelu županije i ukazao na važnost samih vatrogasnih natjecanja. Pohvalio je organizaciju, a uz sve to poručio kako VZKZŽ pomaže svim vatrogasnim organizacijama koje rade s djecom i potiču rad s mladeži i djece.  

Uz sve ostale goste, dodjeli medalja i pehara je prisustvovao i prijatelj DVD-a Đurmanec, predstavnik sponzora i donatora, gospodin Zdravko Kobeščak iz tvrtke ‘Vatropromet’, koja je dugi niz godina uz DVD Đurmanec i s kojim je odlična suradnja. Zahvalio se na pozivu i istaknuo kako je ponosan kada može prisustvovati ovakvim natjecanjima, a pogotovo kad su u pitanju djeca i mladež.

Pobjednici 

U kategoriji mladež muški pobjedu je odnijela ekipa DVD-a Tugonica-Podgrađe, a u kategoriji mladež ženski DVD Bedekovčina. U kategoriji pomladak muški pobjedu je odnijela ekipa DVD-a Popovača, a pomladak ženski DVD Zlatar.

Nakon vatrogasnog natjecanja, na red je došao Memorijalni malonogometni turnir “Miljenko Škrlec Joža”, u čast tragično preminulom bivšem zapovjedniku DVD-a Đurmanec. Na turniru je sudjelovalo 16 ekipa, a pobjedu je odnio domaćin, DVD Đurmanec, dok je drugo mjesto pripalo ekipi Bauštelci, a treće mjesto odnijela je ekipa SD Zagorska sela CB Kod Tonija.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba