Prioriteti su škole i sportske ustanove s naglaskom na mladima

ČAKOVEC: U javnu rasvjetu ulaže se 190.000 eura

Objavljeno: 18.08.2023. zagorjeinternational

Tako je osvijetljeno križanje ulica Vlatka Mačeka i Ivana Sokača (radi se o potezu pješačke staze od željezničkog kolodvora prema stambenim zgradama Travnik) te zamijenjena rasvjeta kod pružnog prijelaza prema Buzovcu. Odrađena je privremena dopuna javne rasvjete u Savskoj Vesi gdje su postavljeni stupovi i solarni paneli, nedostatak javne rasvjete riješen je i u Istarskoj ulici, u zapadnom dijelu ulice prema križanju s Mihovljanskom, kao i onaj na križanju ulica Vukovarske, J. Gotovca i Športske/Baptistička crkva – Srednja škola Čakovec.

U prvom redu u vidu veće sigurnosti svih sudionika o prometu, posebice zbog blizina škola, sportskih sadržaja i velikog broja djece i mladih koji gravitiraju tom području.

U relativno novom stambenom kvartu – Planinarski put, zbog nedostatka javne rasvjete montirana je ista, a novu javnu rasvjetu ima i Ivanovec, gdje je odrađena sanacija nakon oštećenja stupa. Javna rasvjeta tijekom ljetnih mjeseci postavlja se i u jednoj od frekventnijih ulica na čakovečkom Jugu, Ulici Ladislava Kralja Međimurca, zatim u novijem stambenom kvartu u Ulici hrvatskih branitelja u sjevernom dijelu grada te ulici Ivana Gorana Kovačića na dijelu od sjeverne zaobilaznice prema bolnici.

Jedna od većih investicija ona je na Globetki na dijelu od kružnog raskrižja prema Šenkovcu do kraja Zrinsko – frankopanske ulice, gdje će se proširiti javna rasvjeta. U tijeku je prikupljanje dozvola, a okvirna vrijednost dokumentacije i radova je 70 tisuća eura. Planirano je i proširenje javne rasvjete kod nadvožnjaka prema Nedelišću, u tijeku je početna faza uz prikupljanje dozvola.

Najavljeno je i nekoliko manjih projekata dopuna diljem mjesnih odbora u okviru ugovora o održavanju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba