BRAVO: Varaždinske vatrogasne zajednice od sad raspolažu s 46 aparata za zaštitu dišnih organa

DOŽUPANICA ZAGOREC: Naši vatrogasci su prvi koji ostave svoj posao i obitelj kako bi pomogli drugima

Objavljeno: 17.08.2023. zagorjeinternational

Vatrogasne zajednice iz Varaždinske županije od srijede raspolažu opremom koja će dobrovoljne vatrogasce dodatno štititi prilikom gašenja požara i drugih intervencija. U Vatrogasnom domu u Varaždinu su zamjenica župana Silvija Zagorec, županijski vatrogasni zapovjednik Željko Nagy i predsjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Nedeljko Vukalović podijelili komplete aparata za zaštitu dišnih organa.

Po dva kompleta aparata dodijeljena su u 23 vatrogasne zajednice gradova i općina te samostalnim dobrovoljnim vatrogasnim društvima. Oni će komplete, sukladno vlastitoj odluci, dodijeliti vatrogasnim društvima kojima su najpotrebniji.

– Izolacijski aparati nabavljeni su iz naknade za općekorisne funkcije šuma, a svaki komplet se sastoji od boce za zrak zapremine 6,8 litara zraka, leđnog nosača, zaštitne maske te tzv. plućnog aparata. Ova oprema je nezaobilazni dio našega posla i možemo je koristiti kod raznih tipova intervencija, najčešće kod gašenja požara u zatvorenim prostorima, ali i u agresivnim atmosferama. Želim da ovu novu opremu čim više koristite za vježbe i osposobljavanje, a što manje za intervencije – rekao je županijski vatrogasni zapovjednik Željko Nagy. 

Zamjenica župana Silvija Zagorec je svim vatrogasnim zajednicama i DVD-ovima zahvalila na radu i požrtvovnosti koju su pokazali ove godine tijekom niza intervencija, posebno prilikom prirodnih nepogoda koje su pogodile županiju.

– Naši vatrogasci su i prilikom nedavnih poplava bili prvi koji su ostavili svoj posao i svoju obitelj kako bi pomogli sugrađanima. Vatrogasna zajednica Varaždinske županije je iznimno cijenjena na razini Republike Hrvatske, što je rezultat rada svih članova. Želim vam puno uspjeha u daljnjem radu te da ovu novu opremu što manje koristite na intervencijama – istaknula je zamjenica Zagorec.

Prisutne predstavnike vatrogasnih zajednica i DVD-a pozdravio je i predsjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Nedeljko Vukalović.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba