Bilo je i teško ozlijeđenih

Čak devet nesreća na zagorskim cestama proteklog vikenda 

Objavljeno: 14.08.2023. zagorjeinternational

Tijekom proteklog vikenda, službenici Policijske uprave krapinsko – zagorske su od kaznenih djela evidentirali dva djela oštećenja tuđe stvari, dva djela teške krađe i dva djela krađe. Također, od prekršaja su izdvojili tri prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i jedan iz Zakona o obveznim osiguranjima.

Na prometnicama su tijekom vikenda zabilježili devet prometnih nesreća.

– Šest nesreća bilo je s materijalnom štetom, a do kojih je došlo u Galovcu Začretskom zbog nepropisnog mimoilaženja, u Grtovcu i Zlataru zbog neprilagođene brzine, u Krapini zbog nepropisnog uključivanja u promet, u Lugu Zabočkom zbog ne držanja potrebnog razmaka između vozila te u Martinišću zbog držanja vozila preblizu desnog ruba kolnika u toj prometnoj nesreći vozač koji je skrivio nesreću, upravljao je vozilom pod utjecajem alkohola 1,17 promila – izvijestili su iz policije.

U prometnoj nesreći do koje je došlo u Pretkovcu zbog neprilagođene brzine, jedna osoba zadobila je lakše tjelesne ozljede, dok je u Zaboku na A2 u nesreći do koje je došlo zbog nepropisne radnje vozilom, jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede. 

– U prometnoj nesreći do koje je došlo u Velikom Trgovišću zbog neprilagođene brzine jedna je osoba zadobila teške, a jedna lakše tjelesne ozljede. Vozač koji je skrivio tu nesreću upravljao je vozilom pod utjecajem alkohola od 0,55 promila – dodali su iz policije.

Od ostalih događaja za izdvojiti je manji požar na otvorenom prostoru do kojeg je došlo na oranici u Zlatar Bistrici, nema ozlijeđenih osoba, te jedan nesretni slučaj do kojeg je došlo u Žutnici gdje je prilikom izvlačenja drva iz šume došlo do slijetanja traktora u jarak prilikom čega je jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozljede. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba