Možda je malo predoslovno shvatila ono 'i u dobru i u zlu'

Sjekirom na policajca jer su joj došli po muža

Objavljeno: 14.08.2023. zagorjeinternational

Na Đurđevačkom području dogodio se nesvakidašnji napad. Žena je napala policajca sjekirom kada su službenici policije došli po njenog supruga. On je samo čudom prošao bez ozljeda. Drugostupanjski sud smatrao je, nakon žalbe odvjetništva, da je dobila preblagu kaznu. Na kaznu je Mirjanu osudio koprivničku sud, dok je drugostupanjski bio u Dubrovniku.

Policajci su došli zbog prometnog prekršaja koji je napravio njen suprug. U trenutku kada su ušli u dvorište žena je prišla policajcu s leđa i zamahnula sjekirom prema njemu. Policajac je uspio izbjeći udarac i uzeti joj sjekiru. Inače, policija ga je “ulovila” u prometnom prekršaju, a on je pobjegao kući u naselje Stiska. Prisilno su ga odveli, a on je napuhao 2,74 promila, prenosi Glas Podravine.

– Prvostupanjski sud optuženici, kao olakotne okolnosti, pogrešno je cijenio to što je optuženica nezaposlena i što je lošeg imovnog stanja te da je precijenio značaj dosadašnje neosuđivanosti optužene, a s obzirom na sve okolnosti inkriminiranog postupanja optužene koje su nalagale da se istoj izrekne bezuvjetna kazna zatvora imajući u vidu da je optužena sjekirom napala policijskog službenika te da samo zahvaljujući pravodobnoj reakciji policajca nije došlo do njegovog ozljeđivanja – naveli su u odluci i dodali kako se blagom kaznom neće postići svrha kažnjavanja u smislu specijalne i generalne prevencije.

Naime, prilikom odluke prvostupanjski sud je kao olakotne okolnosti uzeo to što je optuženica nezaposlena i što je lošeg imovnog stanja. Drugostupanjski sud je jedino kao olakotnu okolnost priznao da je optuženica kazneno i prekršajno neosuđivana i da je majka dvoje devetero djece. Na kraju, ženi je ostala kazna zatvora od godinu dana, ali ne smije po novome četiri godine počiniti slično kazneno djelo, inače bi mogla izravno u zatvor.


Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba