TRAGEDIJA NA AUTOCESTI

POLICIJA OBJAVILA DETALJE NESREĆE: Priveli su vozača koji je ubio radnike HAC-a, ostaje u istražnom zatvoru

Objavljeno: 12.08.2023. zagorjeinternational

Policajci iz Delnica s kolegama iz Čabra proveli su kriminalističko istraživanje vezano za prometnu nesreću koja se u srijedu ujutro dogodila na autocesti Rijeka – Zagreb između čvora Ravna Gora i čvora Vrbovsko, u kojoj su smrtno stradala dva radnika HAC-a.

– Za kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu osumnjičen je 68-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, koji je upravljajući teretnim vozilom sisačkih registracijskih oznaka prešao na trak za zaustavljanje vozila u nuždi i prednjim dijelom svojeg vozila udario u zadnji dio zaustavljenog ophodarskog vozila uslijed čega je došlo do smrtnog stradavanja dvojice hrvatskih državljana u dobi od 31 i 44 godine, koji su se u trenutku nesreće nalazili sa stražnje strane, na željeznom podestu vozila – izvijestili su iz primorsko-goranske policije.

Od siline udarca ophodarsko vozilo odbačeno je na travnatu površinu izvan ceste, a dvojica radnika preminuli su na mjestu događaja.

Vozač je tijekom jutra priveden na ispitivanje u nadležno Državno odvjetništvo u Rijeci. Nakon nesreće je zbog šoka odveden u KBC Rijeka, gdje su ga do jučer popodne zadržali na liječenju. Policija ga je uhitila i nad njim provela kriminalističko istraživanje.

– Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela, osumnjičenik je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku te mu je određen istražni zatvor – zaključuju iz policije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba