Sve s ciljem povećanja konkurentnost poduzeća na domaćem i inozemnom tržištu

Stavljanjem u pogon pet osnog CNC stroja KRKLEC METAL d.o.o. u rok završio projekt digitalne i zelene tranzicije

Objavljeno: 29.07.2023. zagorjeinternational

Poduzeće KRKLEC METAL d.o.o. iz Klenovca Humskog, nakon uspješne proljetne provedbe prve faze kapitalnog projekta, sada je uz poštivanje svih zadanih rokova provelo uspješno i drugu fazu u sklopu koje je nabavljen pet osni CNC. Druga faza i sam projekt okončan je stavljanjem u upotrebu proizvodnog objekta s dizalicom topline, nabavom i puštanjem u pogon stroja za glodanje metala, te nadogradnjom postojećeg softverskog rješenja.  

Podsjetimo, poduzeće KRKLEC METAL d.o.o. provodilo je projekt jačanja konkurentnosti poduzeća ulaganjima u digitalnu i zelenu tranziciju. Provedbom projektnih aktivnosti povećani su proizvodnih kapaciteta poduzeća KRKLEC METAL d.o.o., povećana je fleksibilnosti proizvodnje, smanjen otpad, te je povećana razina automatizacije i digitalizacije poslovanja. U ožujku ove godine izgrađen je novi proizvodni objekt s dizalicom topline ukupne vrijednosti 2.097.609,33 eura (15.804.437,50 kuna) uz 745.751,21 eura (5.618.862,50 kuna) bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Novi objekt prvenstveno je omogućio prijelaz poslova pripreme iz dosadašnjeg zajedničkog pogona u samostalni dio, te se samim time oslobodio prostor što je zauzvrat povećalo obujam poslova za 30 posto.  

Nakon izgradnje novog objekta, projekt se je nastavio s nabavkom glodalice velikih gabarita koja može obrađivati komade do 15 tona težine i 3,5 metara veličine, a uz to ima mogućnost 360 stupanjskog rada. Zbog same veličine stroja, on je bio dopremljen pomoću više kamiona iz Italije te nakon njegovog dolaska u novi proizvodni objekt početkom svibnja, završno na projektu, izvršena je edukacija radnog kadra na novom CNC stroju. A kako je ranije najavljeno, u srpnju je proizvodni objekt s dizalicom topline stavljen u uporabu, kao što je i u pogon stavljen stroj za glodanje metala te je time projekt od početka do kraja izvršen.  

Cilj projekta je kroz zelena i digitalna ulaganja povećati konkurentnost poduzeća na domaćem i inozemnom tržištu, povećati učinkovitost, kompetitivnost, omogućiti internacionalizaciju poslovanja, te smanjiti negativan utjecaj na okoliš, a sve s ciljem osiguranja preduvjeta za prelazak na kružno gospodarstvo.

Projekt je uspješno proveden, poštujući sve zadane rokove, zahvaljujući dobroj suradnji vlasnika koji najbolje poznaju postojeće stanje i buduće potrebe poduzeća te vanjskih suradnika, odnosno ‘consulting tima’ širokog spektra znanja i relevantnog iskustva.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba