VELIKA FOTOGALERIJA

Pogledajte kako je dobro bilo na ovogodišnjem izdanju ‘BadlFesta’

Objavljeno: 28.07.2023. zagorjeinternational

Iza nas je još jedan ‘BadlFest’ koji je ove godine donio ljeto za pamćenje i produženi vikend pun dobrih vibracija, zabave, smijeha, plesa, umjetnosti, dječjih aktivnosti, filmskih projekcija, predstava, izložbi, sportskih, zabavnih i edukativnih sadržaja.

Zaigrani i šarmantni festival koji je dobio ime po Jakobu Badlu, utemeljitelju zdravstvenog turizma u Krapinskim Toplicama, svoju je ljetnu priču prezentirao od 20. do 23. srpnja 2023. godine.

Održao se u sjeni višestoljetnih krošnji središnjeg perivoja te unatoč nestabilnoj vremenskoj prognozi, u nekoliko dana posjetiteljima ponudio raznovrstan i atraktivan program za sve uzraste, nadmašio sva očekivanja i srušio rekord posjećenosti!

Općinska knjižnica Krapinske Toplice bila je domaćin otvorenja Badlfesta, kao i izložbe slika Josipa Rubesa, umirovljenog liječnika i diplomiranog slikara iz Krapinskih Toplica. U glazbenom programu nastupile su Doris Tkalčević na violini i Lidija Jadek na klaviru. Dio programa festivala rezerviran je za posebne kulturne događaje te je jedan takav, koncert iz ciklusa Orgulje Heferer kojim se promiče i njeguje orguljska glazba, održan u Crkvi Presvetog Trojstva. Nastupile su sopranistica Valentina Fijačko Kobić i na orguljama Mirta Kudrna. 

Festival je ove godine donio neka od najatraktivnijih imena glazbene scene, otvorio ga je poznati hrvatski pjevač, glumac i glazbenik Đani Stipaničev, a omiljena pjevačica svih generacija Vesna Pisarović vratila nas je u zlatnu dance eru hitova. Pravi spektakl pripremili su nam legendarni riječki rokeri Let 3, zapalili su Krapinske Toplice i mnogobrojnu publiku koja je sve njihove hitove pjevala u sav glas! U ponedjeljak smo doživjeli nesvakidašnji prizor rekordnog broja publike koji je atmosferu podigao na jednu višu razinu. Grupa Dalmatino donijela je dalmatinske note, a već na samom početku koncerta publika je u jedan glas pjevala i plesala uz njihove najveće hitove. Čarobne glazbene večeri pod zvjezdanim nebom upotpunili su Daddy Cool Band, Boss Band i Šarmeri, a zabavi se pridružio i Vodeni park Aquae Vivae, gdje se održao Massive Glow Party. Zahvaljujući ugostiteljima, svi programi su popraćeni bogatom ponudom hrane i pića. 

Najmlađima je bio izuzetno zabavan dječji program, osmišljen posebno za njih. Tradicionalno je započeo dječjom predstavom petkom ujutro, a ove godine su uživali, ali i mnogo naučili u predstavi “Plavi planet” Kazališta Smješko. Društvo naša djeca Krapinske Toplice u suradnji sa Sportskim društvom Mala Erpenja organizirali su dječju utrku, nakon čega su klinci plesali i uživali u oslikavanju lica, dok je mađioničarska predstava pridobila apsolutno svu pažnju publike koja je kao hipnotizirana uživala u show-u. Nedjelja je bila rezervirana za likovnu radionicu i opuštanje uz Kiki filmove, a već tradicionalno, na veselje svih mališana, i ove godine je bio Fun Park Sementa.

Za sve sportaše i rekreativce bio je pripremljen raznovrstan program i održani su tradicionalni BadlTrail i malonogometni turnir ‘Branko Vurušić – Vura’, zatim susret vlasnika starodobnih vozila Classic & Sport Cluba, dječji odbojkaški turnir, memorijalni malonogometni turnir pod nazivom Stjepan Papeš “Fuljek” u Vića Selima, šahovski turnir u Jurjevcu, besplatno ronjenje u školi ronjenja Zaron, a novost i atrakcija u sportskom programu su bile besplatne promo vožnje električnim biciklima po Badlovoj ruti, na kojoj su sudionici upoznali sve prednosti električnog bicikla, uživali u svježem zraku i otkrili prekrasan brežuljkasti kraj Krapinskih Toplica.

Svih ovih godina uključeni su i umjetnici. Predvođeni Topličankom Ivom Karlom Habus, svakog su dana  vrijedno stvarali u središnjem perivoju, a svoja su prekrasno oslikana platna donirali Centru za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice. 

Omiljeni toplički perivoj u četvrtak je bio središte zdravog življenja jer se održao BadlHealth s  raznovrsnim i edukativnim programima koje su nam pripremili Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice, Klinika Magdalena te Poliklinika Ana. 

Vrijedno Udruženje obrtnika Krapinske Toplice u suradnji s Društvom Naša djeca Krapinske Toplice organiziralo je humanitarni GastroBadl, na kojem su udruženja obrtnika diljem hrvatske ukrstila svoje kuhače i pripremila sjajne i ukusne delicije.

U programu posvećenom tradiciji posjetitelji su imali priliku razgledati izložbu ručnih radova Udruge za tradiciju i inovativnost te prisustvovati radionici Udruge žena Vrtnjakovec, a u nedjelju se popeti na Mariju Magdalenu i sudjelovati u svetoj misi i druženju s topličkim udrugama.

Odličan program BadlFesta ove je godine privukao rekordan broj posjetitelja, oko 15 tisuća, a o odličnoj atmosferi festivala svjedoče i mnogobrojne objave posjetitelja iz kreativnih foto kutaka, koje su preplavile društvene mreže.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba