Sada i službeno

Brza cesta od Varaždina stiže u Krapinu preko Jesenja i Đurmanca

Objavljeno: 26.07.2023. zagorjeinternational

Nakon što su sredinom travnja otvorene ponude te krajem lipnja i odabran izvođač radova za izgradnju prve etape brze ceste Varaždin – Ivanec – Lepoglava – Krapina na dionici od Varaždina do Cerja Tužnog, u utorak je riješeno još jedno ključno pitanje koje potvrđuje realizaciju cjelokupnog projekta.

Naime, u Hrvatskim cestama d.o.o. u Zagrebu predstavljena je trasa brze ceste u dijelu od Lepoglave prema Krapini koja će od tog grada prolaziti kroz općinu Bednja zatim općinu Jesenje te općinu Đurmanec i naposljetku do Krapine.

– Ovo je još jedan važan trenutak u realizaciji ovog zaista velikog projekta na sjeveru Hrvatske odnosno na području Krapinsko – zagorske i Varaždinske županije. Zahvaljujem Hrvatskim cestama koje su uvažile naše preporuke i zahtjeve te od dvije predviđene trase odredile trasu brze ceste preko općina Jesenje i Đurmanec – izjavio je saborski zastupnik i gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović dodajući da će konačna izgradnja spomenute brze ceste značiti stvaranje preduvjeta daljnjeg gospodarskog razvoja dviju županiju ali i dviju općina, Jesenje i Đurmanec, kroz koje će ići brza cesta.

– Ovo je potvrda da je Hrvatskim cestama Zagorje, odnosno Krapinsko – zagorska županija, u fokusu. Definiranjem te posljednje trase projekt je kompletiran. Uspjeli smo u naumu da brza cesta ide kroz spomenute dvije općine i ne treba isticati što će to značiti za njihov razvoj. Osim toga realizacijom brze ceste brojni žitelji dviju županija, koji putuju na dnevnoj bazi, brže i sigurnije će stizati do svojih odredišta – zaključio je saborski zastupnik Gregurović koji je na sastanku u Hrvatskim cestama bio zajedno sa dvojicom župana, Anđelkom Stričakom iz Varaždinske te Željkom Kolarom iz Krapinsko – zagorske županije.

Naglasio je da ovo nije jedini veliki projekt koji Hrvatske ceste provode ili planiraju u skoro vrijeme realizirati na području Krapinsko-zagorske županije. Podsjetio je na nedavnu najavu premijera Andreja Plenkovića u Mariji Bistrici kako će brza cesta uskoro stići i do tog mjesta, ali i činjenice da bi do kraja godine mogla započeti realizacija 3. faze spojne ceste Zabok – Krapina. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba