MOGUĆA I TUČA

IZ SLOVENIJE STIŽE NOVA OLUJA: Za čak sedam regija upaljen je narančasti Meteoalarm

Objavljeno: 22.07.2023. zagorjeinternational

Nestabilno vrijeme danima pogađa Krapinsko-zagorsku županiju i ostatak zemlje. Nastavak takvog vremena očekuje se i u subotu.

Tijekom jutra narančasto upozorenje je bilo izdano za četiri regije, ali je ono ubrzo promijenjeno na njih sedam. Opasno vrijeme prijeti Zagrebačkoj, Osječkoj, Karlovačkoj, Gospićkoj regiji, Riječkoj, Splitskoj i Dubrovačkoj regiji. Za ostatak zemlje upaljen je žuti meteoalarm.

– U većini krajeva barem djelomice sunčano te i dalje nestabilno. Lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom izgledni su već prijepodne, ali osobito u drugom dijelu dana i navečer kada je moguće i grmljavinsko nevrijeme uz jak i olujan vjetar, ponegdje i tuču. U Dalmaciji sunčanije te uglavnom suho. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu jugozapadnjak i jugo, a na sjeveru i bura. Najviša dnevna temperatura zraka od 25 do 30, na moru većinom od 30 do 35 °C – napominju  na stranicama DHMZ-a.

Slovenska agencija za okoliš (Arso) je za područje čitave Slovenije, u vremenu između 14 i 23 sata, izdala narančasto upozorenje za olujno nevrijeme. Prema Arsu, moguće je snažno nevrijeme, s tučom te udarima vjetra i groma. Oluja će se formirati nad Slovenijom, a njihov položaj i vrijeme nastanka bit će još teže predvidjeti nego u petak, kada su se olujni sustavi formirali nad susjednom Italijom i kretali prema našem području, javlja Arso, prenosi Index.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba