Evo što se novim planom želi postići

Novi Urbanistički plan Novog Marofa najistaknutija tema 16. sjednice Gradskog vijeća

Objavljeno: 21.07.2023. zagorjeinternational

Odluka o izradi 5. izmjene i dopune Urbanističkog plana uređenja naselja Novi Marof i kontaktnih zona te 3. izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja grada Novog Marofa bile su neke od središnjih tema 16. sjednice novomarofskog Gradskog vijeća održane u Kulturnom centru Ivan Rabuzin. Važno za napomenuti je da se ovom odlukom pokreće postupak izmjena i dopuna predmetnih akata, a taj postupak zahtijeva čitav niz aktivnosti.

Iz 1998.

Urbanistički plan uređenja naselja Novi Marof i kontaktnih zona donesen je 1998. godine, a mijenjan i dopunjavan je 2003., 2012., 2013. i 2021. godine.

– Važeći Urbanistički plan uređenja naselja Novi Marof i kontaktnih zona u pojedinim dijelovima nije usklađen s novim spoznajama, propisima i dokumentima, te stoga nije u potpunosti moguće kvalitetno i optimalno korištenje postojećeg potencijala prostora i osiguranje daljnjeg razvoja. Iz  tog razloga potrebno ga je ciljano izmijeniti i dopuniti u pojedinim dijelovima – izjavio  je gradonačelnik Siniša Jenkač pojašnjavajući razloge izmjena i dopuna.

Dva su glavna cilja izmjene i dopune prostornih planova, a to je omogućavanje daljnjeg razvoja postojećeg proizvodnog kompleksa tvrtke “Knauf Insulation” kako bi se ostvario najracionalniji način tehnološkog unapređenja proizvodnje te stvaranje uvjeta za razvoj komunalnih usluga grada u skladu s posebnim propisima koji se odnose na zaštitu voda i gospodarenje otpadom.

Sredstva za financiranje izrade 5. ciljanih izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja naselja Novi Marof i kontaktnih zona i s tim u vezi 3. ciljanih izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja grada Novog Marofa, osigurana su u gradskom proračunu.

Savjet

Dodajmo i da je Vijeće imenovalo predsjednika i člana Savjeta za zaštitu potrošača javnih usluga grada, nakon što je, podsjetimo, Gradsko vijeće donijelo na sjednici održanoj 22. svibnja 2023. godine Odluku o osnivanju Savjeta za zaštitu potrošača javnih usluga Novog Marofa. 

Ukupno Savjet ima tri člana, a Gradsko vijeće bira predsjednika i jednog člana. Na prijedlog gradonačelnika Jenkača, Vladimir Vuger izabran je za predsjednika Savjeta, dok je Jasmin Drčec izabran kao član Savjeta. Udruga za zaštitu prava potrošača “Varaždinski potrošač” imenovala je drugog člana savjeta, a to je Sanja Keretić.

Uslijedilo je Izvješće tvrtke “NOVOKOM d.o.o.” o poslovanju na grobljima na području grada za 2022. godinu koje je također prihvaćeno. Inače, na području grada postoje četiri groblja koja su u gradskom vlasništvu, a kojima upravlja “NOVOKOM”. Riječ je o groblju Madžarevo, Remetinec, Oštrice i groblju  u Presečnom. 

Također, vijećnici su preuzeli tablete te će od sad nadalje materijale za sjednice Gradskog vijeća primati isključivo u elektroničkom obliku.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba