Tko tu koga?

Trut jučer rekao da SMS-ovi nisu stizali jer je bilo narančasto upozorenje, a danas je rekao da sustav još uopće ne radi

Objavljeno: 20.07.2023. zagorjeinternational

Civilna zaštita danas je dala novo objašnjenje zašto građani jučer nisu dobili SMS-ove s upozorenjem da dolazi oluja. Naime, šef ravnateljstva Damir Trut jučer je rekao kako SMS-ovi nisu stizali jer je upozorenje bilo narančasto, a danas je pak rečeno da je razlog taj jer sustav uopće još nije u funkciji, piše 24sata.

– To je bilo narančasto upozorenje, zato nije išao SMS – podsjećamo na Trutovu jučerašnju izjavu.

Danas je priča drugačija.

– Taj sustav SRUUK još nije u funkcijskom planu, testirali smo ga u lipnju, U proceduru donošenja upućen je prijedlog pravilnika o stupanju ranog upozoravanju stanovništva, što podrazumijeva mišljenje nadležnih tijela, u ovome slučaju se radi o DHMZ-u – rekao je Damir Trut.

– SMS poruke nisu poslane, sustav je još u testnoj fazi, rješavamo nedostatke i taj proces je pri kraju – rekao je i načelnik Sektora 112 civilne zaštite Davor Spevec na HRT-u. 

24sata piše i da su jučer, u vrijeme nevremena, pokušavali dobiti nekoga u DHMZ-u, no uspjeli su doći jedino do tajnice jer, naime, DHMZ radi do 16 sati.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba