Iz policije šalju važnu poruku

U sklopu akcije “Manje oružja-manje tragedija” dragovoljno predao 100 komada streljiva

Objavljeno: 20.07.2023. zagorjeinternational

Jučer je u sklopu akcije “Manje oružja-manje tragedija” jedna osoba službenicima Policijske uprave krapinsko – zagorske dragovoljno predala 100 komada streljiva kalibra 9mm.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

– Podsjećamo građane da je u tijeku provođenje akcije Manje oružja – manje tragedija, odnosno prema Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana oružje se može predati uvijek i protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati ni kazneni niti prekršajni postupak, ukoliko oružje prijavi nadležnom tijelu radi predaje prije početka primjene svih zakonskih policijskih ovlasti.
 
Pozivamo i apeliramo na sve one, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje, streljivo ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji, s napomenom da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju.
 
Oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi jer na taj način ugrožavate živote drugih ljudi – poručuju iz policije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba