Singl s prošlogodišnjeg Krapinskog festivala

EKSKLUZIVNO: Pogledajte novi spot naše pjevačice Gordane Ivanjek Tušek za pjesmu ‘Ljubaf nema kraj’

Objavljeno: 19.07.2023. zagorjeinternational

Naša domaća pjevačica Gordana Ivanjek Tušek ove je godine obnovila suradnju s najvećom hrvatskom diskografskom kućom ‘Croatia Records’ koja, između ostalog, podrazumijeva najmanje dva izdanja u narednih nekoliko godina. Suradnja je obnovljena sa željom dodatne promocije hrvatske zabavne i pop glazbe, a s naglaskom na promociji kajkavske lirike u modernim glazbenim formama – pop, rock, country pop, zabavna glazba…

Ovih je dana izdan i video spot za njenu pjesmu ‘Ljubaf nema kraj’, singl s prošlogodišnjeg Krapinskog festivala 2022., a možete ga pogledati u nastavku.

Inače, u posljednjih desetak godina, Ivanjek Tušek se pozicionirala kao jedini ženski vokalni solist u Hrvatskoj, koja sa svojim glazbenim timom, pokušava dati drugačiji “moderni” zvuk zabavnoj glazbi u kajkavskom govornom području, s promocijom tzv. “kaj popa”. 

Zaokružena priča 

– Ponosna sam na obnovljenu suradnju s našim najvećim izdavačem, kućom ‘Croatia Records’. Velika zahvala gospodinu Babogredcu, zahvala gospođi Nikolini Mazalin i Darku Derviševiću, koji su me na neki način “nagovorili” da pokušamo zaokružiti moju glazbenu priču proteklih desetak godina od kada je možda u fokusu mojeg glazbenog stvaralaštva zabavna, pop glazba s elementima country zvuka, ili mediteranskih nota – rekla je Ivanjek Tušek.

Naravno, dugogodišnja suradnja Gordane Ivanjek Tušek i ‘Croatia Recordsa’ nastavlja se i u tamburaškoj glazbi.

– I dalje se veselim svakoj dobroj tamburaškoj pjesmi i snimam ih povremeno, ako mi se pjesma dopadne. Smatram da kajkavska lirika ima prostor u zabavnoj i modernoj glazbi te da ju upravo takva glazba čini živom i atraktivnom mlađim generacijama i voljela bih da i drugi izvođači imaju senzibilitet za naš materinji jezik u modernim glazbenim izričajima – ističe naša pjevačica, pa dodaje: 

– Nadam se divnim glazbenim susretima u budućnostima i jako sam uzbuđena i sretna zbog novog singla kojeg ćemo uskoro promovirati na Krapinskom festivalu. Isti će također slijediti i spot, a onda ćemo uz izlazak albuma napraviti jedan veći koncert i promociju – najavila je Ivanjek Tušek.

Inače, njeni ključni suradnici su njezin suprug Žarko Tušek (autor velike većine tekstova i glazbe), dok aranžmane potpisuje Toni Eterović. Žarko Tušek,Toni Eterović i Gordana Ivanjek Tušek, nakon dugog niza godina postali su jedan od tradicionalnih glazbenih timova Krapinskog festivala, namećući neke drugačije note, liriku i aranžmane, koji “festival” približavaju novim trendovima i generacijama, a sve to, naravno, uz poštovanje tradicionalnim glazbenim formama koje imaju svoju čar i ljepotu. 

Posebna zahvala publici 

– Nakon toliko godina na glazbenoj sceni uz velike zahvale mom timu i suradnicima, prije svega zahvaljujem svoj publici koja mi je podarila toliko lijepih trenutaka u mojem glazbenom životu i kojoj sam uvijek uzvraćala iskrena srca – zaključuje pjevačica.

Dodajmo i da je Ivanjek Tušek je surađivala i s mnogim drugim poznatim autorima glazbi i tekstova, aranžerima iz svih dijelova Hrvatske (Vladimir Smiljanić, Ivica Pepelko, Rajko Suhodolčan, Branko Greblički Ventek, Toni Eterović, Željko Krznarić, Milivoj Pašićek, Mia Dimšić, Damir Bačić, MIroslav Walter, Ivica Plivelić, Radovan Novina i mnogi drugi). 

Spot su režirali Velimir Doktor i Oga Crljić, DOP: Goran Pribičević, Editing: Velimir Doktor i Oga Crljić, Coloring: Goran Pričević. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba