Nakon što je raspoređena liječnica u Ludbreg, župan Stričak i gradonačelnik Bilić se usuglasili:

“Osigurat će se kontinuitet i dostupnost zdravstvene zaštite za sve pacijente”

Objavljeno: 18.07.2023. zagorjeinternational

U Županijskoj palači u Varaždinu u ponedjeljak je održan sastanak župana Anđelka Stričaka i gradonačelnika Ludbrega Dubravka Bilića o trenutnoj situaciji u Domu zdravlja Ludbreg te načinu rješavanja organizacije zdravstvene skrbi za stanovnike ludbreškog područja. Na sastanku su se gradonačelnik i župan usuglasili o privremenoj situaciji čije rješavanje je započelo nakon što je prošli tjedan u Ludbreg raspoređena još jedna liječnica.  

Dom zdravlja Varaždinske županije je još prošli tjedan reagirao i jednu liječnicu raspodijelio u Ludbreg te će ambulanta odsad raditi puno radno vrijeme, izvijestio je ravnatelj Doma zdravlja Jurica Veronek.  

–  Moramo napomenuti da je u Ludbregu riječ o privremenoj situaciji jer se u narednim mjesecima jedna liječnica obiteljske medicine vraća sa specijalizacije, a druga s porodiljnog dopusta. Time će se osigurati kontinuitet i dostupnost zdravstvene zaštite za sve pacijente kojima je potrebna skrb. Probleme koji su se gomilali više od jednog desetljeća, nije sada moguće riješiti preko noći. Zahvaljujemo svim liječnicima Doma zdravlja koji trenutno skrbe o pacijentima i ulažu maksimalne napore, a ujedno zahvaljujemo i pacijentima na razumijevanju i strpljenju – rekao je ravnatelj Veronek.  

Župan Stričak je istaknuo da Županija i Dom zdravlja ulažu značajne napore kako bi riješili trenutnu situaciju.  

– Svjesni činjenice da je jedan od gorućih problema u Hrvatskoj nedostatak liječnika, posebno u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, napominjem da sve zdravstvene ustanove čiji osnivač je Varaždinska županija, ulažu maksimalne napore kako bi se trenutna situacija riješila na zadovoljstvo građana. Valja uzeti u obzir da je problematika počela još prije 10-ak godina jer se nije vodilo računa o pravovremenom upućivanju liječnika na specijalizacije. Upravo zbog toga je Varaždinska županija na specijalizacije već uputila više od 140 liječnika za sve naše zdravstvene ustanove, od čega njih 12 za ordinacije Doma zdravlja – rekao je župan Anđelko Stričak.  

Gradonačelnik Ludbrega Bilić izrazio je zadovoljstvo rezultatima sastanka te zahvalio ravnatelju Doma zdravlja, kao i liječnicima te medicinskim sestrama koji ulažu dodatne napore da sustav funkcionira.  

– Grad Ludbreg daje punu podršku ravnatelju Doma zdravlja i Varaždinskoj županiji da riješe problem nedostatka liječnika na ludbreškom području. Spremni smo se uključiti na bilo koji način, pa tako i sufinanciranjem uređenja dva stambena prostora u zgradi Doma zdravlja kako bismo privukli liječnike da dođu raditi upravo u Ludbreg. Molimo sve građane za razumijevanje i strpljenje – istaknuo je gradonačelnik Bilić.

Sastanku su prisustvovali i predsjednik vijeća Grada Ludbrega Darko Jagić te pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubica Božić. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba