Provest će se ukupno 17 vrijednih projekata

Turistička zajednica Međimurske županije privukla 463.708 eura sredstava za razvoj

Objavljeno: 13.07.2023. zagorjeinternational

Međimurske turističke zajednice provest će projekte vrijedne 463.708 eura s ciljem osnaživanja turističke ponude Međimurja, jedine regije u Hrvatskoj i četvrte u svijetu koja nosi prestižnu oznaku ‘Green Destination’ za održivi turizam te tri nagrade ‘EDEN’ po čemu je jedinstvena u Europi.

Stoga su u Palači turizma Međimurske županije u ponedjeljak dodijeljeni ugovori kojima je osigurano financiranje projekata lokalnih turističkih zajednica Međimurja ukupne vrijednosti 463.708,61eura. Sredstva fonda Hrvatske turističke zajednice dodijeljena su za 17 projekata na području županije, s tim da su Turistička zajednice Mura i gorice te Turistička zajednica grada Preloga ugovore ukupne vrijednosti 50.000 eura direktno potpisale s Hrvatskom turističkom zajednicom, a preostalih 11 ugovora potpisano je u Čakovcu.

Turističkim zajednicama Čakovca, Preloga, Nedelišća, Svetog Martina na Muri, Štrigove te TZP-a Mura i gorice dodijeljen je 142.708,61 euro, a Turističkoj zajednici Međimurske županije dodijeljena je 271.000 eura.

Niz projekata koji će se provesti na ovom području održat će kontinuitet razvoja i obogaćivanja turističke ponude te dodatno osnažiti Međimurje kao jednu od najboljih održivih destinacija na svijetu.

Direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula naglasio je kvalitetu projekta.

– Sa zadovoljstvom objavljujemo rezultate javnog poziva s početka godine kojim su se dodijelila sredstva za turistički nerazvijena područja na kojem je Međimurje polučilo izvrstan uspjeh zahvaljujući vrlo kvalitetnim projektima. Pojedinačno, riječ je o projektima koji se odnose na razvoj enogastronomskih ruta, biciklističkih staza, sportova na vodi te raznim oblicima turističke prezentacije – rekao je Grula te dodao da će Turistička zajednica Međimurske županije svojih 271.000 eura uložiti u razvoj uvjeta za sljedeću razinu ‘Green Destination’ nagrade, potpore za pripremu projekata za EU natječaje te razvoj biciklističkih staza.

Župan Matija Posavec ističe da je riječ o dobro odrađenom poslu.

– Oko 60 posto ukupnog iznosa dodijeljeno je županijskoj Turističkoj zajednici koja jasno provodi naš razvojni smjer. Realizaciju naše vizije baziramo na jačanju tri temeljna stupa: ravnomjernim razvojem mreže Etnomuzeja Međimurje malo i sveobuhvatnom inovativnom platformom interpretacijskih centara, zatim daljnjim jačanjem prezentacije povijesne baštine Zrinskih i Frankopana, dok nam je treći stup buduća revitalizacija Feštetićeva kaštela u Pribislavcu u edukacijsko-turistički centar – kaže župan uz naglasak da se na tom putu već mnogo učinilo o čemu svjedoči i činjenica da je u protekle dvije godine, otkada je otvorena, Riznica Međimurja evidentirala 50.000 posjetitelja.  

Turistička  zajednica Međimurske županije fokusirana je i na potpore masovnim manifestacijama u zajedničkom cilju da što je moguće veći broj putnika u tranzitu Međimurjem tu i zadrži. U tom cilju Međimurska županija i dalje će poticati i podupirati povećanje smještajnih kapaciteta s obzirom da broj posjetitelja i broj noćenja raste, a renomirane nagrade koje osvaja magnet su za turiste.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba