Evo što donosi iznimno bogata manifestacije ‘Janine 2023.’

‘OFF ROAD’, kotlovina, večer folklora, izložbe, zabava uz glazbu… Bit će tu svega – dođite

Objavljeno: 13.07.2023. zagorjeinternational

Nadaleko poznata manifestacija “Janine 2023.” ove godine u nešto više od desetak dana trajanja nudi bogat program u kojemu svatko može pronaći ponešto za sebe. Sve počinje već u subotu, 15. srpnja, kada je na programu 18. Janinsko natjecanje i deveti po redu Memorijalni turnir “Vladimir Sokolić” u organizaciji ŠRD Pastrva Lobor. Istog dana na školskom igralištu u Loboru od 17 sati održat će se nogometni turnir mjesnih odbora u organizaciji NK Lobor.  

Od kulture do sporta 

Nedjelja je rezervirana za ‘OFF ROAD’ na Gliništu od 13 sati, a osim sportskog, odnosno automobilističkog adrenalina, taj je dan na rasporedu FAKL od 17 sati u Društvenom domu u Loboru u organizaciji KUD-a Lobor, a svi zainteresirani moći će uživati u predstavama amaterskih glumačkih družina.  

U srijedu je otvorenje izložbe povodom obilježavanja 50 godina KUD-a Lobor, a otvorenje je u 19 sati u Kulturnom centru.

Od 19 sati u petak u Društvenom domu održat će se večer folklora, dok će publiku u šatoru zabavljati “Fiškali”.

Obilježavanje 100 godina DVD-a Lobor je u subotu, u sklopu kojeg će se održati mimohod svečanog ešalona, milenijsko fotografiranje na Trgu sv. Ane, svečana sjednica te koncert Puhačkog orkestra DVD-a i gostiju iz Njemačke u Zazidju. Istog dana u Kulturnom centru od 20 sati održat će se predavanje pod nazivom “Religija i ekologija” u organizaciji Loborskog ekološkog društva.

Novitet 

Središnji događaj tog vikenda, ali i jedan od središnjih događaja manifestacije je Loborfest koji počinje u nedjelju od 16 sati. Taj dan na rasporedu je i Kotlovinijada od 9 sati te novitet ove godine “Janin trk” od 10 sati.

Dječji dan je u ponedjeljak. Uz niz događanja organiziranih za najmlađe od 17 sati u Zazidju, vrijedi istaknuti predstavu Kerekesh teatra “Grimmix”, a istog dana upriličit će se i darivanje novorođenih.  

– Središnja događanja su u srijedu, 26. srpnja. Pola sata prije svečanog misnog slavlja od 11 sati, održat će se mimohod loborskih udruga. Nakon mise, a prije svečane sjednice, uslijedit će nastup mažoretkinja uz pratnju limene glazbe – najavila je načelnica Lobora Ljubica Jembrih.  

Svečana sjednica Općinskog vijeća održat će se u Društvenom domu s početkom u 13 sati. Za dobru zabavu u šatoru u prijepodnevnim satima pobrinut će se  “Fiškali”, dok u večernjim satima nastupaju “Kumovi”.

– Ovogodišnji program “Janine 2023.” zaista nudi za svakoga ponešto, od najmlađih do onih željnih dobre zabave, ali i sportskih te kulturnih događanja. Zahvaljujem našim udrugama na naporu i trudu u organizaciji svih događanja koja su pred nama. Sve mještane Lobora, ali i sve goste koji su dobrodošli, pozivam da dođu u Lobor i jednostavno uživaju sljedećih desetak dana – zaključila je načelnica Jembrih.

Uz Općinu Lobor, u organizaciji brojnih događanja sudjeluju Župa Lobor i sve loborske udruge, dok po prvi put manifestaciju sufinanciraju Ministarstvo kulture i medija i Krapinsko – zagorska županija.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba