Neslužbeno

TIK DO DOGOVORA: 80 ruku će biti za Plenkovića? Bez SDSS-a

Objavljeno: 03.05.2024. zagorjeinternational

Pregovori između HDZ-a i Domovinskog pokreta nastavljeni su danas u Vukovaru na neformalnom sastanku, kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, a nova saborska većina, iako još nije dogovorena, mogla bi se oformiti s 80 ruku i to s 61 mandatom koji je osvojio HDZ, 13 mandata Domovinskog pokreta, pet mandata zastupnika nacionalnih manjina bez SDSS-a i jednog mandata koji je osvojila Vesna Vučemilović koja je na izbore kao članica Suverenista izašla na zajedničkoj listi s Mostom. 

Informacije su dobili iz izvora bliskih pregovaračkim timovima, iako ih službeno u HDZ-u još uvijek ne mogu potvrditi. 

Andrej Plenković, naime, rekao je da će trebati još nekoliko dana da se dođe do rješenja, ali čini se da je ovo rješenje bez SDSS-a u većini, ali s ostalim manjinskim zastupnicima i Vesnom Vučemilović, koje se traži. 

Iz HDZ-a neslužbeno poručuju kako su blizu dogovora. Idući službeni sastanak pregovaračkih timova, održat će se u utorak. 

– ⁠Približili smo stajališta u vezi formiranja stabilne većine i Vlade. Blizu smo dogovora. Ako sve prođe po planu, u utorak bismo mogli imati obrise parlamentarne većine i nastaviti razgovore o strukturi nove Vlade – kaže izvor iz HDZ-a. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba