Kraj tjedna proveo u pritvoru

Sinoć je zaustavljen 22-godišnjak u Zaboku, napuhao “boli glava”

Objavljeno: 10.07.2023. zagorjeinternational

Na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko – zagorska tijekom proteklog vikenda utvrđena su ukupno 122 prometna prekršaja od čega 32 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, 17 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu, 11 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, sedam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 55 ostalih prekršaja u prometu.

Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena u petak oko 19.30 sati, u Rakovcu Tomaševečkom, kod 41-godišnjeg vozača koji je osobnim automobilom zbog neprilagođene brzine sletio s kolnika, utvrđeno je kako je upravljao pod utjecajem alkohola u organizmu od 2,94 g/kg te je prilikom nesreće zadobio lakše tjelesne ozljede. 41-godišnjaku slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz čl. 51., i čl.199., Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Predložena je ukupna novčana kazna u iznosu od 1700 eura, te zabrana upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Potom, najveća utvrđena nepropisna brzina kretanja vozila utvrđena je u subotu na A2 kod Krapine od 128 km/h na djelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 80 km/h. Vozaču naplaćena novčana kazna.

Za izdvojiti je i prekršaj u cestovnom prometu do kojeg je došlo u Zaboku, sinoć oko jedan sat, gdje je zaustavljen 22-godišnji hrvatski državljanin koji je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 2,10 promila. Vozaču je određeno zadržavanje i protiv njega slijedi podnošenje optužnog prijedloga zbog počinjenog prekršaja iz čl. 199., Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba