Pokušat će osvojiti titulu Miss Universe

PRVI PUT U POVIJESTI: Transrodna osoba okrunjena za Miss Nizozemske

Objavljeno: 10.07.2023. zagorjeinternational

Po prvi put u povijesti natjecanja u ljepoti nova Miss Nizozemske je transrodna žena, koja će se natjecati za krunu Miss Universe, piše Jutarnji.

Rikkie Valerije Kolle (22) ovime je ušla u povijest, a za natjecanje je odjenula crvenu haljinu. Krunu joj je predala njezina prethodnica Ona Moodyte trenutna Miss Universe R‘Bonney Gabriel iz SAD-a.

“USPJELA SAM”, napisala je kasnije na društvenim mrežama.

Miss Universe 2023. održat će se u El Salvadoru u prosincu, ali točan datum nije potvrđen. Za titulu najljepše, borit će se natjecateljice iz 24 zemlje.

Rikkie će time postati druga transrodna žena iz povijesti ovog natjecanja koja će pokušati osvojiti titulu Miss Universe. Prva transrodna žena koja se natjecala bila je Angela Ponce iz Španjolske koja je na ovom natjecanju sudjelovala 2018., a tada je za NBC izjavila da ‘nikada nije mogla ni zamisliti‘ da će doći do te, završne faze.

Inače, transrodne natjecateljice mogu se natjecati za krunu od 2012. godine. Tajlandska poslovna žena i odvjetnica Anne Jakrajutatip, koja je kupila organizaciju Miss Universe u listopadu 2022., također se identificira kao transrodna osoba. Sustav izbora prethodno je bio u vlasništvu bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Jakrajutatip je obećala da će nastaviti ostavštinu te se potruditi osnažiti žene i ‘razviti brend za sljedeću generaciju.‘

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba