Poznato je i kakvu je kaznu "zaslužio"

Nove informacije o “specijalcu” koji je proteklog vikenda završio na željezničkoj pruzi u Doliću

Objavljeno: 03.07.2023.

Na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko – zagorska tijekom proteklog vikenda proveden je pojačan nadzor u prometu. Tijekom nadzora, najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena u subotu oko tri sata, u Doliću.

Naime, kod 35-godišnjeg vozača osobnog vozila koji je skrivio prometnu nesreću s materijalnom štetom, utvrđeno je kako je sjeo za volan s 1,34 promila. Do nesreće je došlo na način što se vozač, 35-godišnjak nije kretao sredinom obilježene prometne trake, već je prešao van desnog ruba kolnik te vozilom sletio niz nasip u odvodni kanal i potom se zaustavio na željezničkoj pruzi. Protiv vozača slijedi podnošenje optužnog prijedloga zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a predložena je novčana kazna u iznosu od 1000 eura, te zabrana upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od dva mjeseca.

Kad smo kod rekordera, policija je objavila kako je najveća utvrđena nepropisna brzina kretanja vozila utvrđena u nedjelju na A2 kod Krapine od 130 km/h na djelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 80 km/h. Vozačici je naplaćena novčana kazna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba