Dekanatsko hodočašće i proslava 40. obljetnice svećeništva vlč. Tomislava Novosela

“Svećenik je postavljen poput tornja, da ljudima upire pogled u Nebo i da sije Riječ Božju u njihova srca”

Objavljeno: 02.07.2023. zagorjeinternational

Misnim slavljem u svetištu Majke Božje Jeruzalemske na Trškom Vrhu upriličeno je dvostruko slavlje, hodočašće župa Krapinskog dekanata i proslava 40. obljetnice svećeništva koju je kao zahvalu za dar svećeničkog poziva i služenja predslavio slavljenik vlč. Tomislav Novosel u zajedništvu sa svećenicima iz Krapinskog dekanata te dvojicom trajnih đakona Slavkom Milakovićem i Samsonom Štiboharom.

Na samom početku misnoga slavlja domaći župnik vlč. Davor Štuljan pozdravljajući okupljene vjernike pozvao ih je na ustrajnost vjere i štovanja naše nebeske Majke Marije.

Vlč. Tomislav uvodeći nazočne u misno slavlje istaknuo je kako se lijepo osjeća ovdje u okrilju nebeske Majke Marije koja ga je pratila svojim zagovorom od mladomisničkih dana pa tako i tijekom svoje svećeničke službe.

Prigodne riječi homilije uputio je fra Vlado Mustač, župnik u župi sv. Jurja mučenika u Đurmancu pojašnjavajući što je poziv i služba jednog svećenika.

– Ti si dragi Tomo od Boga izabran kako bi svjedočio Njegovu prisutnost u sredini gdje si bio poslan, a svojim si župljanima donosio sakramente Crkve kako one duhovne, tako etičke i moralne vrijednosti. Prisutnost svećenika među ljudima proročki je poziv na hrabrost darivanja, sebedarja, i on svojim životom treba u tome biti uzor ljudima u međuljudskim, obiteljskim, pa i bračnim odnosima, te u različitim životnim okolnostima – naglasio je propovjednik.

U ime svećenika Krapinskog dekanata riječi zahvale i prigodan poklon uputio je dekan preč. Vladimir Drnetić koji je zahvalio na zajedništvu i bratskoj blizini, ali i ustrajnosti u međusobnim susretima u dekanatu.

– Budimo radosni navjestitelji Božje ljubavi prema svakom čovjeku. Molimo jedni za druge ali molimo za nova svećenička i redovnička zvanja. – zaključuje preč. Drnetić.

Zahvalivši se na čestitkama, vlč. Novosel je rekao kako veliko hvala izriče prije svega Bogu i Majci Božjoj na daru svećeništva te za sve dobro i pozitivno u župama u kojima je radio.

– Mnoge stvari sam mogao i bolje napraviti, za dobro se zahvaljujem, a za negativno se kajem i molim Boga i vas za oprost – kazao je.

Svečano misno slavlje pjesmom je animirao mješoviti župni zbor župe sv. Nikole biskupa u Krapini a njima se pridružila svojim sviranjem Limena glazba “Mirna” iz Radoboja.

Nakon misnoga slavlja uslijedila je zajednička hodočasnička procesija oko oltara Majke Božje Jeruzalemske.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba