Ivica i Jasmina se napili pa krali po zabočkom Kauflandu - prijeti im zatvor

IVIČINA OBRANA: Ona kad si spije, nemre se kontrolirati i krade! JASMINA: Nemoguće da smo sve to ukrali

Objavljeno: 02.07.2023. zagorjeinternational

Ivica i Jasmina optuženi su za krađu robe vrijedne 144,36 eura u zabočkom Kauflandu, piše Danica. Tužitelji za Ivicu traže 10 mjeseci bezuvjetnog, a za njegovu djevojku Jasminu 10 mjeseci uvjetnog zatvora. Prema optužnici, sve se dogodilo u ožujku oko 20.20 sati u Kauflandu u Zaboku.

Par se tereti da je s polica ukrao tri memorijska usb sticka, dvije boce pića “Chet pero gin”, jedan ručnik, dvije Praline čokolade, četiri Milka čokolade, jednu bocu pića “Royal Hill rose”, jednu “Smirnoff vodku”, bocu vina “Laguna”.

Zaštitarka Silvija je u istrazi svjedočila kako je putem kamera primijetila da ženska osoba stavlja proizvode u žensku crnu torbu, dok je muška osoba stajala pokraj nje i davala joj zaštitu od pogleda.

Vidjela je potom da par izlazi iz dućana na vrata ulaza i kako bi ih spriječila u krađi, potrčala je prema njima. Sustigla ih je na samim vratima poslovnice, a nakon čega je muška osoba pobjegla, dok je ženska osoba lagano nastavila šetati uz vanjski zid poslovnice.

Muškarac se potom pojavio, uzeo je ženskoj osobi torbu i opet otrčao u mrak, dok je tada i ženska osoba trčeći pobjegla. Nazvala je policiju, no u međuvremenu se iz mraka ponovno pojavila ista muška osoba koja joj je rekla kako se zovu i da se Jasmina kada popije ne može kontrolirati i krade stvari.

Također, dao joj je torbu u kojoj su se trebale nalaziti ukradene stvari i potom joj je rekao da će otići doma po karticu i vratiti se da plati sve što je ista uzela i još joj je dao broj mobitela i rekao da ga nazove za 10 minuta. No, u torbi više nije bilo ukradenih stvari, a mobitel je bio isključen.

– Ne znam za torbu kaj je bilo u njoj, ustvari kad mi je cura dala torbu, unutra je bilo vino i votka, a ne toliko stvari kako se navodi. Kad sam torbu primio za ručku ona je pukla i sve je palo na pod. Tad je došla zaštitarka, rekao sam da ne zove policiju jer smo pijani i ja i moja cura – ispričao je Ivica.

Jasmina se pak branila kako su u Kaufland došli nešto kupovati i ona je onda uzela “mali rozi đin i stavila ga u torbu i ne zna šta je još bilo”.

– Nakon toga sam izašla pa je zaštitarka došla za mnom, dečku sam dala torbu, a ona je njemu uzela torbu, nakon toga smo otišli. Bila sam u alkoholiziranom stanju i ovo sve kaj je navedeno nije točno jer ne bi sve te stvari stale u torbu – branila se Jasmina.

Tužitelji su podignuli optužnicu protiv para zbog krađe stvari vrijednih oko 144 eura. Za Ivicu se traži bezuvjetna zatvorska kazna jer je ranije već osuđivan, a za Jasminu uvjetna jer ona nikad dosad nije bila osuđena.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba