Štorija o izgubljenim ključevima

Nevjerojatna priča krije se iza prijevara koje je počinio 39-godišnjak na području Zagreba

Objavljeno: 27.06.2023.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela prijevare na štetu 22 fizičke osobe.

Naime, sumnja se da je osumnjičeni počinio pet kaznenih djela prijevara te dva produljena kaznena djela prijevare na štetu 22 osobe, na način da je od studenoga 2022. do lipnja 2023. godine na području Grada Zagreba prilazio oštećenim osobama, lažno im se predstavljao kao odvjetnik ili zaposlenik tvrtke te ih lažnim prikazivanjem činjenica dovodio u zabludu kako su mu u automobilu ili uredu ostali zaključani ključevi i osobne stvari, poradi čega je od njih tražio novčanu pomoć za potrebe prijevoza taksi vozilom do svoje adrese stanovanja kako bi otišao po rezervni ključ. Nakon što su oštećene osobe povjerovale u njegovu lažnu priču, dale su mu novčane iznose i po 200 eura, a on ih je potom održavao u zabludi kako će ih po povratku do vozila ili ureda nazvati i vratiti novac koji su mu dali, a što naposljetku nije učinio već je na štetu 22 oštećene osobe, sebi pribavio protupravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 2330 eura.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku dok je Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu dostavljeno posebno izvješće.
 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba