Jedna od najljepših kontinentalnih utrka - isplati se doći, bilo kao natjecatelj, bilo kao navijač

TRAKOŠĆAN: Jedinstvena ‘9. utrka za mač Grofa Draskovicha’ na rasporedu je iduće subote

Objavljeno: 25.06.2023. zagorjeinternational

Po mnogočemu jedinstvena ‘9. utrka za mač Grofa Draskovicha’, ove godine je na rasporedu je iduće subote na prekrasnoj lokaciji oko dvorca Trakošćana. Jedna je to od najljepših kontinentalnih utrka te kako joj se tepa, ‘utrka s pričom i dušom’. Zaista, to je poseban događaj kojeg mnogi sudionici s prijašnjih utrka nestrpljivo već očekuju.

Na samoj utrci očekuje se i dolazak osobno grofa Nikolausa Draskovicha s obitelji koji su već u više navrata svojim prisustvom uveličati ovu posebnu utrku. I ove godine uz još više vitezova, grofica, plemićke mladeži i krinolina dočarat će se duh jednog prošlog vremena.

Kao i uvijek do sada, ulazak u cilj bit će na samom ulazu u dvorac odmah iza podiznog mosta. A naravno nastavit će se tradicija s dječjim utrkama u subotu jer uvijek je prekrasno vidjeti nasmijanu i veselu dječicu koja su od malih nogu aktivna. Najbrža tri klinca i klinceze po svakoj dječjoj utrci dobit će “mini” drveni mač koji vizualno podsjeća na pravi grofovski mač u koji se inače graviraju imena pobjednika na 10 kilometra.

Iako je izmuljivanje i čišćenje Trakošćanskog jezera još uvijek u tijeku, lijepih prizora i dobrog društva neće nedostajati.

– Dođite 2. srpnja u Trakošćan po svoju medalju i uživajte trčeći po prekrasnoj i jedinstvenoj stazi oko jezera u veličanstvenom ambijentu jednog od naših najljepših dvoraca – Trakošćan – pozivaju iz AK Varaždin.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba