Zahtjev za relacijsku kartu možete podnijeti do 15. studenoga

‘Gradski buseki’ postaju besplatni za sve varaždinske umirovljenike 

Objavljeno: 17.06.2023. zagorjeinternational

Grad Varaždin u suradnji s varaždinskom “Čistoćom” od 1. srpnja kreće s pilot projektom besplatnog gradskog prijevoza umirovljenika s prebivalištem u gradu Varaždinu. Time će se svim umirovljenicima s prebivalištem na području grada Varaždina omogućiti besplatni gradski prijevoz “gradskim busekima“. Stoga je ovog tjedna objavljen javni poziv na službenim stranicama Grada, namijenjen umirovljenicima s prebivalištem u gradu za iskazivanje interesa za besplatni javni prijevoz na području Varaždina.

Nakon odobrenja zahtjeva, Upravni odjel za društvene djelatnosti Grada, Odsjek za civilno društvo, mlade i socijalnu skrb, izdat će uputnicu za besplatni javni prijevoz, s kojom umirovljenik odlazi u “Čistoću”, Ognjena Price 13, blagajna, po umirovljeničku relacijsku kartu. “Čistoća” će na temelju zaprimljenih uputnica izdati umirovljeničku relacijsku kartu koja će se obnavljati svaki mjesec, a “Čistoća” će Gradu fakturirati iznos stvarnog troška prijevoza umirovljenika uz popis umirovljenika. 

Zahtjevi se mogu podnositi od 15. lipnja do 15. studenoga, a umirovljeničku relacijsku kartu moći će se koristiti do kraja 2023. godine.

Svaki zainteresirani umirovljenik za besplatni javni prijevoz dužan je, sukladno javnom pozivu, ispuniti zahtjev i dostaviti ga u Upravni odjel za društvene djelatnosti, Odsjek za civilno društvo, mlade i socijalnu skrb, Franjevački trg  5. 

Javni poziv Grada Varaždina i obrazac za priznavanje prava na besplatni javni gradski prijevoz možete pronaći OVDJE.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba