Vedran iz Marije Bistrice ženi za rođendan doveo živu muziku, a slavlje u 2 ujutro prekinula policija - prijavio ih susjed

“Nije im smetala muzika, već su bili uvrijeđeni jer ih nitko nije pozvao”

Objavljeno: 14.06.2023. zagorjeinternational

Vedran (40) s područja Marije Bistrice nedavnom je presudom proglašen krivim i osuđen je za narušavanje javnog reda i mira jer je lani u srpnju, oko 2 sata ujutro, vikao i vrijeđao susjeda Ivana koji mu je prigovorio na preglasnoj glazbi.

Kako piše portal Danica.hr, sutkinja je u presudi istaknula kako je on u dvorištu obiteljske kuće koje je dostupno vidnosti i čujnosti s javnog mjesta, vičući vrijeđao susjeda Ivana riječima “Je*o vam krvavi isus mater, napušite se ku**a”. 

Sve se to događalo jer je, kako se optuženi branio, njegova supruga te noći slavila rođendan u obiteljskom domu uz živu muziku i bilo je 20-ak prijatelja na fešti.

– Susjedima nije mogla smetati glasna muzika jer su udaljeni od moje kuće oko 100 metara, već su bili uvrijeđeni jer ih nitko nije pozvao na druženje jer s nikim od susjeda ne komuniciraju. Jednog susjeda su prije par godina tužili sudu te su izgubili parnicu. Te noći nikog nisam dirao niti povrijedio, u svom dvorištu družio sam se s prijateljima – branio se Vedran.

Međutim, obrana mu nije pomogla jer je sutkinja uzela u obzir prijavu susjeda i zapisnik policije koja je došla na intervenciju. Kažnjen je sa 60 eura i mora platiti 30 eura troškova prekršajnog postupka. 

Presuda je nepravomoćna i na nju se okrivljeni može žaliti u zakonom predviđenom roku.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba