Hakeri na pet dana onesposobili online usluge informiranja o cestovnom prometu

HAK: Ponovno su dostupne mrežne stranice, kao i prikaz kamera s prometnica i graničnih prijelaza

Objavljeno: 11.06.2023. zagorjeinternational

Hrvatski autoklub (HAK) izvijestio je u subotu navečer da su njihove mrežne stranice hak.hr ponovno dostupne korisnicima nakon gotovo pet dana nedostupnosti uslijed hakerskog napada. Trenutno je na njima vidljiva velika većina ranijeg sadržaja, uključujući i aktualne prikaze kamera s naših prometnica, trajektnih pristaništa i graničnih prijelaza, istaknuli su iz HAK-a.

Uz mrežne stranice hak.hr, dostupna je i Interaktivna karta HAK-a na map.hak.hr te je u funkciju vraćena većina funkcionalnosti iza HAK-ove besplatne mobilne aplikacije za iOS i Android. Iz Hrvatskog autokluba također ističu da stručnjaci trenutno rade na uspostavljanju pune funkcionalnosti mrežnih usluga HAK-a na čije su korištenje naviknuti korisnici.

U međuvremenu, informacije o stanju u cestovnom prometu kao dosad tijekom tjedna, i nadalje se nastavljaju pružati vozačima putem javljanja izvjestitelja HAK-a u Drugom programu Hrvatskog radija te na svim drugim uobičajenim partnerskim radio postajama – slanjem audio ili tekstualnih izvješća. Također, HAK će informacije do daljnjeg povremeno objavljivati i na svojoj Facebook stranici i portalu revijahak.hr. HAK će nastaviti informirati javnost o novostima, a u međuvremenu moli za još malo strpljenja i zahvaljuje se na iskazanoj podršci i razumijevanju.

Kako podsjeća Telegram, Hrvatski autoklub je u noći s ponedjeljka na utorak, pretrpio hakerski napad na svoje računalne servere koji utječu na rad njihovih mrežnih stranica i odvijanje njihovih online usluga, poput informiranja o stanju u cestovnom prometu. Zbog hakerskoj napada podnijeli su i prijavu policiji.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba