Nevjerojatna priča iz Prečkog

Uselio na krov zgrade u Zagrebu pa napravio ‘penthouse’, tvrdi da ima sve papire i pečat!

Objavljeno: 10.06.2023. zagorjeinternational

Na vrhu zgrade u Paljetkovoj ulici u Prečkom izrastao je penthouse, ali ne idiličan kakav se nerijetko viđa na Manhattanskim vizurama, već neugledan i opasan, požalila se čitateljica Večernjeg lista. Naime, jedan od stanara uselio je u nekadašnju kotlovnicu zgrade koja je, nakon što je zgrada priključena na gradsku toplanu, prenamijenjena u mali stambeni prostor.

Tamošnji podstanar podmirivao je osnovne troškove, ali odjednom je počeo bespravno graditi po terasi na vrhu, postavljajući kojekakve šupe i objekte, pojasnila nam je čitateljica, a cijelu je priču potvrdio i Zoran Ivičić, predstavnik stanara na ulazu broj 10.

– Između njega i bivšeg predstavnika postojao je nekakav interni dogovor da će on ondje moći stanovati te da će izvršavati i sitne domarske popravke za nekoliko ulaza i svi smo bili načisto s time dok se nije počeo širiti po čitavoj terasi. Dio stanara do gore ne može niti doći jer je ovaj metalnim vratima zatvorio stubište, koje ujedno služi i kao protupožarni prolaz. Čak i mi koji možemo do gore ne usudimo se jer se čovjek toliko proširio da je do ruba prolaz širok jedva pola metra. Pa tu bi samo vrhunski alpinisti poput Stipe Božića ili ekipe iz HGSS-a mogle proći. Tu su plinske boce i sve se bojim kako će biti kad uprži ono pravno ljetno sunce- objasnio je Ivičić. 

Dodaje kako susjeda ne žele istjerati, već samo uputiti na to da ga netko zaustavi u bespravnom širenju po vrhu zgrade koje predstavlja veliku opasnost, kako za stanare, tako i za slučajne prolaznike u Paljetkovoj. 

– U nekoliko navrata smo ga zamolili da prestane s time i da ukloni sve što je opasno s vrha zgrade. Nek se dogodi neko jače nevrijeme, pitanje je što će završiti nekome na glavi otpuhati s vrha zgrade. Ne želimo imati nikoga na duši i zato stalno molimo i pokušavamo usmeno iskomunicirati situaciju, ali on za nas nema sluha – govori Ivičić.

Dodaje kako su od travnja do danas pravdu krenuli tražiti i službenim putem pa je do njih navratila i inspekcija upravitelja zgrade, Gradskog stambeno-komunalnog gospodarstva, kao i komunalni redari, ali unatoč izvršenom očevidu konkretnih pomaka, prema Zoranovim riječima, do sada nema. 

Marijan Parlov, stanovnik spornog penthousea na broju 12 pak kaže kako je sve napravljeno legalno.

– Sve što se nalazi ovdje sam sam napravio, ali sve je dogovoreno s prošlom predstavnicom stanara. Ona je skupila potpise od suvlasnika da se kotlovnica preuredi i da ja budem taj koji će to gore srediti. Imam sve papire i njezin pečat da sve što sam radio, radio sam prema dogovoru – objašnjava Parlov.

– Nema što nisam napravio za cijelu zgradu, uključujući i sređivanje te kotlovnice. Tu je bilo stvarno svega, igli, smeća i svi su bili složni da ja to sredim – govori nam Parlov.

– Sve sam učvrstio, ma nema šanse da će nešto pasti gore, postavljene su ograde. Uz to, nije istina da sam zablokirao požarne ulaze, pa svatko tko hoće može doći do gore. Lažu kada kažu da sam išao moliti da se tu nešto napravi, to je suludo. Odjednom se svi čude što sam to napravio, a 40 godina o tome nitko nije brinuo i svi su bilo sretni što će napokon biti uređeno – tvrdi Parlov i dodaje kako od pojedinih sustanara dobiva i prijetnje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba