Grozan slučaj na području Zagrebačke županije

U Zaprešiću napadnut dječak: Muškarac (28) stavio mu nož pod vrat i tražio novac

Objavljeno: 10.06.2023. zagorjeinternational

U četvrtak navečer oko 23.40 u Zaprešiću je napadnut i opljačkan maloljetnik. Napao ga je 28-godišnjak koji mu je uz prijetnju nožem oteo kovanice iz novčanika. Izvijestila je to zagrebačka policija.

Sve je počelo kad je napadač na ulici ugledao maloljetnika koji se tada pješice vraćao svojoj kući. Krenuo je pješice za njim, a zatim mu se obratio i zatražio ga novac. Dolaskom do kuće u kojoj živi, maloljetnik je uspio ući u dvorište, ali ga je napadač i dalje slijedio.

Po ulasku u dvorište muškarac je prislonio maloljetnika uz ogradu, zgrabio torbicu koju je maloljetnik nosio oko ramena i iz nje izvadio novčanik. U novčaniku su bile samo kovanice, koje je napadač uzeo. No, to mu očito nije bilo dovoljno pa je ponovo zaprijetio maloljetniku, stavio mu nož pod vrat i naredio da mu preda svoj mobitel, što je on u strahu za svoj život i učinio.

Niti tada nije bio zadovoljan otuđenim, nego je nastavio prijetiti maloljetniku da će ga ubiti i zapaliti mu kuću ako mu on iz kuće ne donese novac ili elektroničku opremu. U tom trenutku su iz kuće izašli članovi maloljetnikove obitelji i povikali na napadača. Jedan od njih ga je uspio uhvatiti za odjeću, no 28-godišnjak se istrgnuo i mašući nožem pobjegao s mjesta događaja.

Sljedećeg dana u jutarnjim satima policija je uhitila napadača, a nakon provedenog kriminalističkog istraživanja je predan pritvorskom nadzorniku.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba