Predstavnici naše županije ekipno osvojili drugo mjesto

Učenik OŠ Sveti Križ Začretje Aleksandar Krznar državni prvak natjecanja “Sigurno u prometu”

Objavljeno: 30.05.2023. zagorjeinternational

U Zadru se od 23. do 26. svibnja održavalo Državno natjecanje “Sigurno u prometu” koje je posvećeno učenicima osnovnih škola s ciljem poznavanja prometnih propisa i sigurnosnih pravila te vještinama vožnje bicikla.

Sudjelovalo je ukupno 84 učenika – 42 dječaka i 42 djevojčice, odnosno po dva dječaka i dvije djevojčice po županiji.

Osim ekipnog rezultata za koje su podjednako zaduženi svi članovi tima (po dva dječaka i dvije djevojčice iz svake županije), bilo je tu i pojedinačno natjecanje.

Predstavnici Krapinsko – zagorske županije ekipno su ostvarili sjajno drugo mjesto, a što se tiče pojedinačnih rezultata, prvak natjecanja je Aleksandar Krznar iz Osnovne škole Sveti Križ Začretje čija je mentorica bila učiteljica Božena Belanović.

Od ostalih zagorskih predstavnika, Nera Poslon iz OŠ “Ljudevit Gaj” Krapina je osvojila četvrto mjesto (mentor Kristijan Leskovar), Ivana Mokrovčak iz Osnovne škole Sveti Križ Začretje bila je deveta mentorica Božena Belanović), a Tomislav Wilco Račić iz OŠ Oroslavje bio je 28. (mentor Krešimir Hamer). 

Također, Aleksandar Krznar ovime je postao dio HAK-ove ekipe koja predstavlja Hrvatsku na europskom natjecanju u Crnoj Gori početkom rujna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba