Oko 250 dječaka i djevojčica natjecalo se u brojnim atletskim disciplinama

Dječji vrtić Novi Marof ukupni pobjednik 19. Olimpijskog festivala dječjih vrtića

Objavljeno: 30.05.2023. zagorjeinternational

U novomarofskom športskom parku održan je 19. Olimpijski festival dječjih vrtića Novi Marof   2023., a ukupni pobjednik je Dječji vrtić Novi Marof. 

Na festivalu je sudjelovalo 250 djevojčica i dječaka koji su se natjecali u nekoliko olimpijskih disciplina. U utrci djevojčica na 60 metara prvo mjesto je osvojila Josipa Horvat iz DV “Bambi”, druga je Vinka Petrić iz DV Novi Marof, a treća Petra Posavec iz DV “Vlakić”.

Kod dječaka u utrci na 60 metara najbrži je bio Karlo Piljak iz DV “Pčelica”, drugo mjesto je osvojio Tobis Đurđek Rabuzin iz DV Novi Marof, a treći je bio Gašpar Sedlar iz DV “Bambi”. 

U štafeti djevojčica 4×20 metra najbrže su bile polaznice DV “Bambi”, druge su bile članice DV “Pčelica” i treće DV Novi Marof. Dječaci iz DV “Leptirić” bili su najbrži u štafeti, drugi su bi dječaci DV Novi Marof, dok su treće mjesto osvojili dječaci DV “Pčelica”.

U bacanju loptice kod djevojčica prvo mjesto je osvojila Erika Novoselec iz DV Novi Marof, druga je Roza Željeznjak iz DV “Pčelica”, dok je treće mjesto osvojila Tena Kovačić iz DV “Sretna djeca”. 

Ivan Novak iz DV “Potočić” osvojio je prvo mjesto u bacanju loptice, drugi je bio Andro Sokač iz DV “Pčelica”, a treće mjesto osvojio je Gabriel Šimek iz DV “Tratinčica”. 

U skoku u dalj kod djevojčica najbolja je bila Bela Zadravec iz DV “Tratinčica”, druga je Doris Bačani iz DV “Vlakić”, a treća Nikole Piskač iz DV “Bambi”. Karlo Piskač iz DV Novi Marof bio je najbolji među dječacima u skoku u dalj. Drugo mjesto je osvojio Mateo Lončar iz DV “Potočić”, a treće Leo Harambaša iz DV “Vlakić”. 

Pobjednice nogometnog turnira djevojčica su djevojčice iz DV “Tratinčica”, drugo mjesto pripalo je nogometašicama iz DV Novi Marof, a treće mjesto nogometašicama iz DV “Pčelica”. Pobjednici nogometnog turnira za dječake su dječaci iz DV Novi Marof, drugo mjesto pripalo je nogometašima iz DV “Pčelica”, a treće mjesto nogometašima iz DV “Potočić”. 

Suci su jednoglasno ‘fair play’ ekipom proglasili male olimpijce iz DV “Pčelica“ iz Zagreba.

Osim djece, i odgojiteljice vrtića koje su marljivo djecu pripremale za olimpijski festival, natjecale su se u disciplini nošenje grabilice u štafeti u brzom hodanju natraške. Djeca i roditelji su vrlo glasno bodrili svoje odgojiteljice, a najspretnije i najbrže su bile odgojiteljice iz DV Novi Marof, drugo mjesto pripalo je odgojiteljicama iz DV “Leptirić”, a treće mjesto odgojiteljicama iz DV “Potočić”.

Olimpijskom festivalu  nazočili su gradonačelnik Novog Marofa i saborski zastupnik Siniša Jenkač koji je djeci i svim sudionicima zaželio puno sportske sreće i uspjeha te otvorio 19. Olimpijski festival dječjih vrtića Novi Marof 2023, zatim predsjednik Zajednice športskih udruga Novog Marofa Vladimir Vuger i gradski vijećnik i predsjednik Upravnog vijeća DV Novi Marof  Miro Sabolić koji su uručili medalje i pehare najboljim pojedincima i ekipama.

Uz domaćina festivala djecu iz Dječjeg vrtića Novi Marof, na festivalu su sudjelovala djeca iz dječjih vrtića “Bambi“ iz Novog Marofa, “Leptirić“  iz Ljubešćice, “Pčelica“ iz Zagreba, “Potočić“  iz Jalžabeta, “Tratinčica“ iz Varaždinskih Toplica, “Sretna djeca“ iz Novog Marofa i “Vlakić“ iz Martijanca.

Sponzori 19. Olimpijskog festivala dječjih vrtića, Novi Marof, 2023.bili su: HOO, KnaufInsulation d.o.o. Novi Marof, Comet d.o.o.Novi Marof, Mini market  NON STOP Novi Marof i Grad Novi Marof. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba