Telegram donosi kako je pala banda moćnog narkobosa iz BiH

VIDEO: Drogu švercao i poznati prijevoznik iz Zagorja – uhićen on i jedan njegov vozač 

Objavljeno: 26.05.2023. zagorjeinternational

Policija i USKOK vjeruju da je grupa krijumčara koju je predvodio bosansko-hercegovački narko-boss Dino Muzaferović zvani Cezar, od početka 2022. prošvercala oko 23 kilograma kokaina, najmanje 86 kilograma heroina, 120 kilograma marihuane, te još 100 kilograma hašiša, a riječ je o drogi vrijednoj gotovo tri i pol milijuna eura, piše Telegram.

Osim droge, sumnja se da je grupa preprodala i desetak pištolja te više tisuća komada metaka. 

Među njih se infiltrirao i jedan prikriveni istražitelj, hrvatski policajac. Glumio je kupca droge, pa su mu dvojica Muzaferovićevih suradnika u siječnju ove godine u Rijeci prodala kilogram marihuane i 200 grama kokaina za ukupno 9000 eura. Isto tako, treći je tijekom veljače i ožujka nudio prikrivenom istražitelju amfetamin za 1300 eura po kilogramu, te marihuanu po 1600 eura za kilogram. 

Prema dokazima koji su prikupljeni prateći i prisluškujući osumnjičene, droga je skrivana na više mjesta na području Zagreba, u stanovima i garažama – u Ulici Janka Grahora, u Jakuševečkoj cesti , U Ulici Zdeslava Turića i na Črnomercu. Također, nešto je ‘robe’ pronađeno i u Ljubljani gdje je droga bila skrivena, a bilo je skladišta i u BiH i u Njemačkoj.

Među osumnjičenicima je i zagorski autoprijevoznik Žarko Licitar koji je, prema tvrdnjama USKOK-a, u svojim kamionima prevozio i drogu, a uhićen je i jedan njegov vozač.

Podsjetimo, načelnik PU krapinsko – zagorske Zvonimir Petrović smijenjen nakon samo dva mjeseca na toj funkciji, a prema pisanju Jutarnjeg lista, razlog tome je što je u jednom zagrebačkom lokalu zatečen u društvu s jednim od pripadnika narkobande Dina Muzaferovića Cezara. 

Objavljen je i video uhićenja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba